Xavier Deulonder i Camins

Barcelona sense turistes

Ara que hem sortit del confinament imposat per la lluita contra la pandèmia del Covid-19, s’estan veient a Barcelona escenes que semblen de ciència-ficció: gent normal i corrent passejant per les Rambles o la Sagrada Família o, fins i tot, agafem-nos-hi fort, nens jugant a la Plaça Reial o al Parc Güell.

Continuar llegint

Cristina Malet

primer dia del retorn a la normalitat

Dilluns 22 Juny- Dia 43 Avui, segon dia de l’estiu i primer dia del retorn a la normalitat. És també aquest dia que escolliré per acabar amb aquest repte nascut durant el confinament que va consistir, per consell d’un dels meus docents de la Universitat de Perpinyà, en escriure en català les nostres impressions lligades a aquest període tan especial del Covid19.

Continuar llegint

Xavier Deulonder i Camins

ERC i el PNC

Segons s’ha anunciat, el proper dia 27 celebrarà el seu congrés fundacional el Partit Nacionalista Català (PNC), la nova formació política que vol reprendre el vell discurs autonomista de l’antiga CiU dels temps que Jordi Pujol era el president de la Generalitat.

Continuar llegint

Xavier Deulonder i Camins

Primer que tot, la independència.

Ara fa unes setmanes, en una conversa telemàtica amb la regidora a l’Ajuntament de Barcelona Elisenda Alemany, Mireia Ingla (ERC), alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, va declarar que abans de ser independentista era d’esquerres i republicana; jo, en canvi, abans que res i primer que tot sóc independentista.

Continuar llegint

Xavier Deulonder i Camins

Ara que sabem que tot era mentida

Si l’única nota dissonant en el concert de l’Espanya sorgida de la modèlica transició democràtica que seguí a la mort de Franco hagués estat la corrupció de Joan Carles de Borbó, faria tants anys que s’hauria proclamat la III República Espanyola

Continuar llegint

Xavier Deulonder i Camins

O Bolívar o Bismarck

Evidentment, Niceto Alcalá-Zamora tenia tota la raó del món quan, a finals de 1918, al Congrés dels Diputats, li va dir a Francesc Cambó que no podia pas pretendre ser alhora el Bolívar de Catalunya i el Bismarck d’Espanya perquè aquestes dues pretensions eren incompatibles; calia, doncs, que n’escollís una.

Continuar llegint

Cristina Malet

Indigneu-vos!!

11 de juny del 2020... un mes avui que estem desconfinats... un mes que ha començat el nou món...

Continuar llegint

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal