IFCT, APLEC, OPLC

Presentació pública de la versió catalana del correu de la UNESCO

L’APLEC organitza aquest dimecres 21 d’abril a 18h30 en directe a Youtube la primera presentació pública a Catalunya Nord de la versió catalana del ‘Correu de la UNESCO’.

Continuar llegint

APLEC

Llei històrica per la protecció del català i de l'ensenyament immesiu

El 8 d’abril 2021 s’ha de marcar amb una creu al calendari: per primer cop una llei francesa ha estat aprovada per garantir « la protecció patrimonial de les llengües regionals i llur promoció ».

Continuar llegint

APLEC

L'APLEC demana als diputats catalans de votar la llei de protecció de les "llengües regionals"

L’Associació per a l’ensenyament del català ha adreçat aqueixa setmana un correu als diputats catalans, en el qual crida els representants dels catalans a votar a favor de la «proposició de llei per la protecció patrimonial de les llengües regionals i llur promoció»

Continuar llegint

IFCT, APLEC, OPLC

L’IFCT partenari de la nova edició catalana del ‘Correu de la UNESCO’

Després de molts anys d’interrupció, ‘El Correu de la UNESCO’, versió en català de la prestigiosa revista de l’organisme de les Nacions Unides acaba de tornar a parèixer.

Continuar llegint

320 anys de prohibició (i més)

El 2 d'abril del 1700 un edicte reial prohibia l'ús oficial de la llengua catalana als Comtats recentment annexats.

Continuar llegint

APLEC

L'APLEC obté un dret de resposta per difamació

a la « REVUE POLITIQUE ET PARLEMENTAIRE » que havia publicat el desembre passat sota la ploma de Laurence Taillade que se presenta com a « consultante et praticienne en techniques comportementales et contextuelles » un article difamatori en el qual relacionava explícitament les activitats d’ensenyament del català de l’associació amb la propaganda separatista d’organitzacions islamistes (“Catalogne: n’acceptons pas le séparatisme sur notre sol!”).

Continuar llegint

Bressola, APLEC, Aire Nou de Bao

PERQUÈ VISQUIN LES NOSTRES LLENGÜES

L’Associació Aplec, La Bressola i Aire Nou de Bao, com a membres del col·lectiu d’associacions culturals, «PERQUÈ VISQUIN LES NOSTRES LLENGÜES», POUR QUE VIVENT NOS LANGUES, s’han unit a la crida de jornada d’acció del 10 d’octubre arreu de l’estat francès

Continuar llegint

APLEC

CATALAN : ALIOT RÉPOND À CÔTÉ

L’APLEC s’inquiétait la semaine dernière (Indépendant du 15/6) du sort du catalan lors du prochain mandat à Perpignan. La réponse du candidat Louis Aliot en forme de copié-collé de son tract « Catalanité » appelle la mise au point suivante de l’APLEC.

Continuar llegint

Centre de Formació Professional Català

Esdevenir formador/a professional en llengua catalana

El Centre de Formació Professional Català proposa per la reentrada de setembre 2020 una formació de Formador/a Professional per a Adults en llengua i cultura catalanes.

Continuar llegint

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal