cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

retolació

Exigim respecte a la llengua catalana!

La llengua catalana és com qualsevol altra llengua, ni millor, ni pitjor, i com a llengua pròpia del nostre territori se mereix respecte. La nostra responsabilitat és de respectar-la i fer-la respectar.

Continuar llegint

IFCT

IFCT comunica

Reentrada a la Fac de català i reunió d'informació

Continuar llegint

APLEC

L'APLEC ha rebut la missió "llengües regionals" de Castex

L’APLEC va rebre divendres a la Universitat el diputat Christophe Euzet encarregat pel primer ministre de fer el punt sobre la situació d’impasse dins el qual se troba actualment el govern després de la decisió del Consell constitucional de declarar il·legals l’ensenyament immersió i els accents de les llengües regionals.

Continuar llegint

OPLC

CARTA OBERTA AL PRESIDENT DE LA REPÚBLICA

Crida solemne al President de la República: estalvieu a tothom aquest disbarat sense precedents, proposeu amb urgència un projecte de llei constitucional per esmenar l'article 2 de la Constitució

Continuar llegint

APLEC

El Consell Constitucional decideix l'eutanàsia de les llengües regionals

L’APLEC crida a manifestar dissabte 29 a Perpinyà

Una autèntica vergonya. Un escàndol major. La decisió del Consell consitucional el 21 de maig – sol·licitat per diputats En Marche i el Ministre d’Educació Jean Michel Blanquer –

Continuar llegint

IFCT, APLEC, OPLC

Presentació pública de la versió catalana del correu de la UNESCO

L’APLEC organitza aquest dimecres 21 d’abril a 18h30 en directe a Youtube la primera presentació pública a Catalunya Nord de la versió catalana del ‘Correu de la UNESCO’.

Continuar llegint

La Federació

El patrimoni oral de l’estat francès víctima de 8 paraules i del consell constitucional…

El 8 d’abril del 2021, els diputats del Parlament francès havien aprovat per una àmplia majoria una llei benèfica a l’ensenyament en les llengües dites regionals.

Continuar llegint

APLEC

Llei històrica per la protecció del català i de l'ensenyament immesiu

El 8 d’abril 2021 s’ha de marcar amb una creu al calendari: per primer cop una llei francesa ha estat aprovada per garantir « la protecció patrimonial de les llengües regionals i llur promoció ».

Continuar llegint

APLEC

L'APLEC demana als diputats catalans de votar la llei de protecció de les "llengües regionals"

L’Associació per a l’ensenyament del català ha adreçat aqueixa setmana un correu als diputats catalans, en el qual crida els representants dels catalans a votar a favor de la «proposició de llei per la protecció patrimonial de les llengües regionals i llur promoció»

Continuar llegint

Toponímia, Vallespir

L'ombra de l'accent

Un dels darrers baluards que té una llengua és la toponímia. Al Vallespir la toponímia de soca-rel és, precatalana, catalana i pròpia del país.

Continuar llegint

Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua demana compromisos per a les eleccions dels 20 i 27 de juny

La Plataforma per la llengua demana als candidats a les eleccions departamentals i regionals dels 20 i 27 de juny una política lingüística amb cara i ulls.

Continuar llegint

APLEC

L'APLEC obté un dret de resposta per difamació

a la « REVUE POLITIQUE ET PARLEMENTAIRE » que havia publicat el desembre passat sota la ploma de Laurence Taillade que se presenta com a « consultante et praticienne en techniques comportementales et contextuelles » un article difamatori en el qual relacionava explícitament les activitats d’ensenyament del català de l’associació amb la propaganda separatista d’organitzacions islamistes (“Catalogne: n’acceptons pas le séparatisme sur notre sol!”).

Continuar llegint

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal