Cristina Malet

Érem feliços i ho sabíem pas… (2)

Escrits i reflexions dels dies de confinament. Dijous 26M – dia 9

Era el mes de març 2020... Els carrers eren buits, les botigues tancades, la gent no podia pas més sàller. Però això, la primavera no ho sabia... les flors havien començat a brotar, el sol brillava, els ocells cantaven, ben aviat arribarien les orenetes, el cel era blau i els dies s’aixecaven més d’hora. Era el mes de març 2020... La mainada havia d’estudiar en línia, i trobar ocupacions a casa. La gent ja no podia anar a comprar, ni les dones anar a cal perruquer. Aviat els hospitals estarien col·lapsats per culpa d’alguns que es comportaven malament. Però això, la primavera no ho sabia... havia arribat el temps de baixar al jardí on l’herba es torna verda.

Era el mes de març 2020... Van posar la gent en confinament per a protegir els avis, la família i els nens. No més reunions ni àpats en família, ni entre amics. La por es va fer realitat i els dies s’assemblaven. Però això, la primavera no ho sabia... les pomeres, cirerers i altres fruiters van seguir florint i les fulles van créixer. La gent va començar a llegir, a jugar en família, a cantar sobre el balcó, convidant els veïns a fer lo mateix. Van aprendre un altre idioma, van aprendre a ser solidaris i a centrar-se en altres valors. Van realizar la importància de la salut, del patiment d’aquell món que s’havia parat i de l’economia que s’havia desplomat. Però això, la primavera no ho sabia... les flors van deixar pas a la fruita, els ocells van fer el seu niu, les orenetes van arribar. Uns mesos després, el dia de l’alliberament va arribar. La gent ho va sentir a la televisió. El virus aquell havia estat vençut. Tothom va baixar al carrer, cantant, plorant, abraçant els veïns, sense cap més mascaretes ni guants. I fou en aquest moment quan va arribar l’estiu, però això la primavera no ho sabia... i l’estiu va seguir dempeus, malgrat tot, malgrat el virus, la por i la mort. I perquè la primavera no sabia, va ensenyar a la gent el poder de la vida. Quedeu-vos a casa, protegiu-vos i gaudireu de la vida.

Cape Cod Morning Edouard Hooper 3

Cristina MALET, estudiant de Llicenciatura de català de l’IFCT, Universitat de Perpinyà.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal