cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

APLEC, OPLC

Formar ensenyants i promoure l'ús internacional del català

El Consell científic de l'OPLC destaca la impotància de formar ensenyants i promoure l'ús internacional del català

Reunit el 21 de gener a l’IFCT (Estudis catalans de la Universitat de Perpinyà), el Consell científic de l’OPLC – Oficina pública de la llengua catalana – va treballar sobre el Programa d’activitats 2022.

En presència del director de l’OPLC, Pierre LISSOT, el Consell científic va destacar la importància per al futur del català de formar més ensenyants de català (al primari i al secundari), i organitzar la promoció de l’ús interpersonal de la llengua per tal d’augmentar-ne la presència i la visibilitat dins la societat. En particular el consell va aprovar la iniciativa de l’OPLC (conjuntament amb la Universitat i els serveis de l’Educació nacional) de distribuir a les famílies i als alumnes uns 50 000 fullets informatius presentant l’oferta d’ensenyament de català.

Amb la nova circular d’ensenyament de les llengües regionals i la llei Molac, l’objectiu és que tots els joves tinguin accés a l’ensenyament del català.

Els membres del Consell científic presents a la Casa dels Països Catalans – el secretari general de Política lingüística de la Generalitat, F. Xavier VILA, Conxa PLANAS en representació de la Xarxa Vives, Lluc BONET encarregat de missió pel català del Rectorat, Joan PEYTAVÍ membre de la secció filològica de l’IEC, Miquela VALLS per l’APLEC i Alà BAYLAC FERRER, director de l’IFCT i representant el president de la universitat – van donar suport a l’OPLC per continuar de treballar a la difusió i utilització de la llengua catalana.

Alà BAYLAC FERRER
Director de l'IFCT - Universitat de Perpinyà

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal