cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

TV3

La televisió de Catalunya torna a ignorar Catalunya Nord

Per ells, Catalunya Nord no és Catalunya? Qui pren aquestes decisions?

Ja ho van fer quan se va generalitzar la TDT (les mobilitzacions ho van aturar!) i quan se va suprimir la Delegació de TV3 a Catalunya Nord (les mobilitzacions no ho van poder aturar!).

Ara acaben de crear el nou canal SX3 per a infants i adolescents amb propostes molt interessants. Però per veure'ls complets cal ser espanyol! I un altre cop ens toca explicar que existim!

El Col·lectiu 2 d'abril denuncia aquest abandó per part dels responsables de la televisió de Catalunya i dels responsables polítics.

El català aquí dalt és entès per 60% de la gent i pot ser parlat per 30% segons les enquestes però l'estat francès n'ha fet una llengua invisible i inaudible, en particular als mitjans de comunicació.

Un canal de TV per a la mainada és una gran sort per als infants que van a les escoles i col·legis catalanes o bilingües i per als infants que no tenen aquesta sort. Però una gran part de programes no podran ser vistos des d'aquí.

La producció catalana s'adreça a tots els catalans? Els dibuixos animats i les sèries internacionals de gran difusió no les tindrem en català. Evidentment, les haurem de veure en francès.

Els responsables ja no ens poden enganyar: Quan van tancar la Delegació de TV3 de Catalunya Nord van prometre que no perjudicaria. En aquell moment la Delegació proposava 25 notícies al mes relacionades amb Catalunya Nord (i Occitània). Quantes en tenim avui? Gairebé cap.

Els responsables de la programació d'aqueixos dos canals han explicat en entrevistes que llur prioritat és retornar el prestigi a la llengua catalana entre els joves, guanyar-se un espai entre els seus ídols i els seus referents ja que és entre els infants i el jovent on l'ús de la llengua s'està esmicolant. Tots aqueixos arguments i sobretot els menesters d'actuar se poden multiplicar per 10, per 50 o per 100 entre els infants nord-catalans

Qui és responsable d'aquest desgavell? És a nivell polític? És a nivell tècnic? És a nivell econòmic? 

Instem els responsables de la televisió de Catalunya, a transformar-la en la televisió de la Catalunya completa.

El Co·lectiu 2 d'Abril

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal