ANC Catalunya Nord

El Consell de la República a Perpinyà

El Conseller Lluís Puig ha vingut a presentar el Consell de la República al Casal de Perpinyà.

Havíem pactat que el Conseller Puig i un responsable d'operacions de Republicat intervindrien per a presentar el CxR en videoconferència. La gran sorpresa ha estat quan poques hores abans de la presentació varen dir "Som a Catalunya Nord, avui tornem a trepitjar terra catalana".

La sorpresa ha estat nostra i ha estat de tots els que han participat a l'acte...

CxR gen2t 600

A les 5 en punt el Casal era ple, a les 5 en punt l'acte de presentació ha començat amb la projecció d'un vídeo clip sobre la història, sobre el perquè d'aquest Consell.

D'aquí el Conseller ha agafat la paraula per a agrair l'acte d'avui, però també les aportacions dels nord-catalans per la República Catalana, agraïments fets n'ha descrit els objectius i les possibilitats.

Ha deixat clar que el Consell per la República no ho solucionaria tot, però ha demostrat que aquest Consell tenia les possibilitats d'ajudar i d'ajudar molt per a crear un país millor gràcies a la participació ciutadana.

El Consell surt legitimat per l'acord d'investidura del Govern de la Generalitat

Volem que en aquest Consell hi sigum tots per a avançar pel camí

Farem aquest Consell amb totes les garanties i complint amb la transperència que obliga sent a Bèlgica

Com a molt tard d'aquí 11 mesos farem la primera assemblea constituent. Totes les persones podran exercir el seu dret de vot.

Volem que tothom se senti escoltat, hem de fer les coses de manera diferent, hem de fer les coses per que se facin amb sentit comú

En seguint s'ha projectat un nou clip explicatiu sobre el possible funcionament del Consell.

Jaume CabaniEn seguit el Jaume Cabani, un dels tècnics, un dels responsables de la creació d'aquesta eina que se vol potent, revolucionària i segura ha ensenyat les possibilitats i ha explicat una part dels projects que s'estan desenvolupant.

L'e-República serà un organ de govern fort, democràtic, al servei de la ciutadania i al recer de les envestides dels poders de l'estat espanyol. Una eina que coincideix amb les lleis dels estats democràtics més avançats, una eina per a crear a el temps aquesta República que una majoria de catalans vol, una República oberta al món però també a la resta dels Països Catalans, un organ que seurà a la taula amb institucions internacionals.

tu quan deixem de fer servir la legalitat espanyola, quan fem el país nou que nosaltres volem, els temes "provincial, comunitat autònoma..." no s'aguanten per enlloc.

La prioritat és de poder votar. Si poble vol orgabitzar un referèndum sobre la recollida selectiva, a l'estat espanyol no pot, ho ha de demanar, amb aquesta eina, el poble s'organitza i ho fa.

Ala Baylac FerrerA continuació l'Alà Baylac-Ferrer ha presentat el Consell de la República, n'ha sabut treure els punts importants.

Com a exemple, la participació ciutadana a l'hora de prendre decisions. Consultacions locals, com consultacions nacionals o consultacions per grups predefinits sobre temes que poden importar als o als altres.

aquest Consell l'ocasió pels catalans del nord a participar amb igualtat de condicions amb els catalans del sud a la construcció del país, i a la reintegració de Catalunya Nord al cos nacional català desprès de 360 anys de l'annexió.

Una eina que ha de ser un lligam entre ciutadania i institucions.
Finalment els unionistes, els moderns sem nosaltres. Els qui volen separar, els separatistes, els reaccionaris són els qu s'oposen al respecte dels drets humans més elementals, a l'exercici de la democràcia...  la intervenció completa

I per acabar hem ajudat uns dels participants a adherir al Consell per la República.

Aconsellem a tothom d'adherir-hi, per només 10 euros cada un podrà participar a la construcció d'un país nou.

Des de l'ANC volem agrair el Casal per a acollir l'acte

Agraïm sincerament el Conseller Lluís Puig per haver vingut a Perpinyà. Ha estat per ell un moment molt emotiu, 14 mesos i una setmana després de la marxa a l'exili podia trepitjar de nou la terra catalana. Un acte de coratge, de valentia, un pas que s'havia de fer.

Agraim també el Jaume Cabani per també haver vingut i l'Alà baylac per la seua brillant intervenció.

Fem nostres les paraule de l'Alà baylac:

Gràcies al President i ministres en missió a Europa, gràcies per a aquestes primeres institucions de la República, gràcies per pensar a incloure els catalans del nord en aquesta dinàmica de construcció del país, i esperem contribuir tan com podem a ajudar el Consell de la República.

N'han parlat

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal