cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Re-unionistes catalans obren el Coll de Banyuls

El 28 d'octubre l'estat francès anunciava que els passos que uneixen Catalunya Nord de la resta de Catalunya romandrien tancats fins el 30 d'abril del 2022, l'endemà el Coll de Banyuls era obert a la circulació. 

L’estat francès ha decidit d’ampliar fins al 30 d’abril de 2022 el tancament dels colls de Banyuls (Alt Empordà-Roselló) i de Manrella (Alt Empordà-Vallespir). La mesura també afecta dos passos més a la Cerdanya. Els quatre passos que uneixen el Principat amb Catalunya Nord s’havien de reobrir aquest diumenge, després d’un any de blocatge. Per evitar que hi passessin vehicles, la policia francesa ha instal·lat obstacles físics, com ara pedres. Tanmateix, hi ha qui ha apartat les pedres que hi havia al coll de Banyuls i ha reobert la circulació.

Les autoritats franceses justifiquen el tancament com una mesura per lluitar contra la immigració il·legal. Ciutadans i batlles de les comarques afectades han reclamat unes quantes vegades la reobertura completa dels passos, però fins ara han topat amb la negativa de la prefectura.

Font article i foto Vilaweb

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal