cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

APLEC

L'APLEC contra la reducció horària del català al col·legi

L’APLEC, Associació per a l'Ensenyament del Català, comunica:

Mentre la demanda de català tendeix a créixer i la convenció per al desenvolupament de l'ensenyament del català s’està estudiant, diversos col·legis tenen previst per a la reentrada de setembre 2023 de reduir el català de 2 hores a 1 sola hora setmanal a partir de la 5a o de la 4a. La informació concerniria els col·legis de Canet i Sant Llorenç de la Salanca; altres poden veure's afectats.

De qui ens riem? Penseu que se pot aprendre seriosament una llengua amb 1 hora setmanal de classe? És reduint les hores d’ensenyament que l'Educació nacional pretén desenvolupar el català? Quin sentit té, doncs, l'Acord Marc signat en 2022 amb la Regió i el Departament? L’EN redueix encara les llengües regionals mentre que l'anglès ara és obligatori i que se n'augmenten les hores?

La circular del 2021 preveu fins a 2 hores setmanals de català a partir de la 6a; aquestes hores no s'han de reduir a unes engrunes. L'APLEC sol·licita ara mateix el Consell departamental i l'Oficina Pública de la Llengua Catalana, i els demana que intervenguin per mantenir (i ampliar) els horaris en català com a mínim a 2 hores setmanals a tots els col·legis.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal