cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

El prefecte vol mantenir arraconada la llengua catalana

El prefecte, el representant de l'estat francès, torna a ensenyar la cara més autoritària negant el dret als elegits del poble a usar la llengua catalana, a costat de la llengua francesa, com a elegits al si de les institucions republicanes.

Continuar llegint

retolació

Exigim respecte a la llengua catalana!

La llengua catalana és com qualsevol altra llengua, ni millor, ni pitjor, i com a llengua pròpia del nostre territori se mereix respecte. La nostra responsabilitat és de respectar-la i fer-la respectar.

Continuar llegint

IFCT

IFCT comunica

Reentrada a la Fac de català i reunió d'informació

Continuar llegint

Bressola, la Bressola, Pour que vivent nos langues

Si la Constitució impedeix l'ús de les llengües regionals, no són les llengües les que s'han de prohibir, és la Constitució la que s'hauria de modificar

Davant d’una nova utilització de l'article 2 de la Constitució contra l'ús de les llengües regionals, el col·lectiu Pour Que Vivent Nos langues, amb el suport de la Xarxa Europea per a la Igualtat Lingüística ELEN, vol recordar l'absoluta necessitat d’una reforma constitucional

Continuar llegint

Els estudiants de llicència de català al fòrum postbac

Aquest dijous, 2 de febrer, els estudiants (i professors) de la llicència de català de l'IFCT (la facultat de català de la Universitat de Perpinyà) seran presents al Fòrum postbac dels estudis superiors organitzat per l'Étudiant al Parc de les exposicions.

Continuar llegint

Bressola, Dracs Catalans

La Bressola i el Centre de Formació Professional Català (CFPC) signen un conveni de col·laboració amb els Dracs Catalans

El dissabte 18 de març, l’Associació La Bressola i el Centre de Formació Professional Català (CFPC) van signar un conveni de formació professional amb els Dracs Catalans per tal de posar a disposició del Campus Dracs Catalans accions de formació d’aprenentatge de llengua catalana.

Continuar llegint

APLEC

L'APLEC participa a la concentració del departament per al català

En aquest començament de mandatura, el Consell departamental ha organitzat una primera concertació per a construir una política lingüística a favor del català; l’APLEC hi ha participat,

Continuar llegint

Toponímia, Vallespir

L'ombra de l'accent

Un dels darrers baluards que té una llengua és la toponímia. Al Vallespir la toponímia de soca-rel és, precatalana, catalana i pròpia del país.

Continuar llegint

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal