cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 237 ( 11 d’abril)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 4 d’abril

  • el Tribunal de Comptes reactiva la causa de la despesa de l'1-O i d'Exteriors, malgrat que la llei d'amnistia ja ha superat la primera aprovació al Congrés dels Diputats. Aquest dijous el Tribunal de Comptes ha notificat a la Fiscalia i a Societat Civil Catalana que tenen deu dies per presentar els escrits de conclusions de les seves acusacions. La causa estava aturada des del gener passat, quan el Tribunal va descartar ajornar el final del judici contra 35 excàrrecs dels governs d'Artur Mas i de Carles Puigdemont, amb el vicepresident Oriol Junqueras, ells inclosos, per la llei d'amnistia. La Fiscalia reclama que paguin 3,2 milions d'euros i Societat Civil Catalana, 5,3 milions per les despeses de l'1-O i de la promoció de Catalunya a l'exterior entre els anys 2011 i 2017.

divendres 5 d’abril

01 sala penal

  • la sala penal de l'Audiència Nacional espanyola confirma la personació com acusació particular en la causa de Tsunami Democràtic de dos agents de la policia espanyola, que van ser ferits en els aldarulls de la plaça Universitat el 2019. Els advocats dels investigats Marta Molina i Oriol Soler van presentar recurs contra la seva personació perquè sostenen que van ser ferits en les accions violentes davant la Prefectura de Via Laietana, que es van produir al final de la vaga general del 18 d'octubre, la qual no va ser convocada per Tsunami Democràtic ni pels 12 investigats i acusats per terrorisme per García-Castellón. El moviment és clau en la pretensió d’excloure Carles Puigdemont, Marta Rovira i els altres investigats de l’amnistia, perquè el jutge Manuel García Castellón va descriure explícitament les lesions amb la mateixa fórmula que la llei d’amnistia fa servir per a excloure els delictes de terrorisme.

dilluns 8 d’abril

  • el Tribunal de Comptes espanyol descarta la petició de la defensa del líder d’ERC, Oriol Junqueras, i d’altres vuit excàrrecs del Govern, perquè aturi el comptador dels interessos de demora de la causa de l’1-O i de la despesa Exterior. La Fiscalia i Societat Civil Catalana reclamen que els presidents Artur Mas, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i una trentena d’excàrrecs tornin a la Generalitat un total de 4.146.274 euros per la despesa del Referèndum i per a promoció de Catalunya a l’estranger.

02 jutgessa

  • la jutgessa del Tribunal Suprem espanyol Susana Polo citat com a investigats el president Carles Puigdemont i el diputat d’ERC Ruben Wagensberg en el cas que investiga el Tsunami Democràtic. Els proposa que facin una declaració voluntària per videoconferència entre els dies 17 i 21 de juny. En el cas de Puigdemont, ha de proposar-li la declaració voluntària perquè té immunitat com a eurodiputat i, per tant, hauria de cursar un suplicatori al Parlament Europeu per a retirar-la-hi.
    La data límit per fer un primer ple d’investidura després de les eleccions a Catalunya és el 25 de juny, així que podria ser que les declaracions coincidissin amb el ple d’investidura.

03 sana

  • LA SANE VA A JUDICI! Dilluns, 15 d'abril! Fem-li costat!
    Li demanen 3 anys de presó per un tall de carretera, a Sant Celoni, durant les protestes post-sentència, pels atestats dels Mossos d'Esquadra.
    Amb el cap ben alt! Pel dret de protesta i per la Independència!

dimarts 9 d’abril

04 jutge

  • el jutge de l’Audiència espanyola Manuel García-Castellón dóna vint-i-quatre hores als advocats dels investigats per terrorisme en la causa contra el Tsunami Democràtic perquè facilitin “les adreces inequívoques” on rebran les citacions per a comparèixer a l’Audiència espanyola. Es tracta d’Oriol Soler, Xavier Vendrell, Marta Molina, Josep Campmajó, Oleguer Serra, Marta Rovira i Josep Lluís Alay.

dimecres 10 d’abril

05 Ómnium

  • el president d’Omnium Cultural, Xavier Antich, fa una declaració a la seu d’Òmnium a Perpinyà i explica que Oleguer Serra, membre de la junta directiva d’Òmnium Cultural, és a l’exili a Suïssa des de fa sis mesos, arran de la persecució judicial de l’Audiència espanyola per la causa contra el Tsunami Democràtic, en què és encausat, acusat de terrorisme. Hi han estat presents també tres membres de la junta directiva d’Omnium i ex-dirigents destacats, com l’ex-president de l’entitat Jordi Cuixart i l’ex-vice-president Marcel Mauri. “Perseguir Oleguer Serra per terrorisme és perseguir Òmnium Cultural per terrorisme”, ha dit Antich, que ha explicat que actuen coordinats amb els altres encausats.

dijous 11 d’abril

06 periodista

  • el periodista de la Directa Jesús Rodríguez, investigat per terrorisme pel jutge Manuel García-Castellón en la causa contra el Tsunami Democràtic, és exiliat a Suïssa d’ençà de final de l’any passat. És el quart exiliat a Suïssa per aquesta causa, juntament amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira; el diputat d’ERC Ruben Wagensberg; i el membre de la junta d’Òmnium Oleguer Serra, que ahir va anunciar també la seva decisió d’exiliar-se. El jutge García-Castellón investiga Jesús Rodríguez per terrorisme arran d’uns missatges al mòbil, per unes converses amb Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de Puigdemont i també investigat en aquesta causa; el jutge diu que el periodista sabia l’existència del Tsunami Democràtic i de les accions que faria abans que fos presentat.

07 empresari

  • l’empresari Josep Campmajó, encausat per terrorisme a l’Audiència espanyola per la causa contra el Tsunami Democràtic, també s’ha hagut d’exiliar a Suïssa, on viu de fa vint-i-dues setmanes. Ho ha anunciat el grup de suport de Campmajó i el Consell Local per la República de Girona i el de Ter-Empordanet. “No és un exili voluntari. Ens hi ha empès la repressió de l’estat espanyol i del seu servei judicial perquè considera que tots aquells activistes que hem format part del Tsunami Democràtic, que som molts, milers, som terroristes”, ha dit Campmajó en un vídeo enregistrat que ha difós el seu grup de suport. “La nostra lluita ve de lluny, i ha d’anar molt més enllà”.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2357 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2214 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal