cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 236 ( 4 d’abril)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 28 de març

01 Generalitat

  • la Generalitat s’oposa al recurs d’apel·lació presentat per la defensa de tres manifestants independentistes condemnats a un any de presó per un jutge de Tarragona per delictes d’atemptat, durant unes protestes contra la sentència del procés l’any 2019. Segons la lletrada de la Generalitat, no s’ha comès cap vulneració dels seus drets, tal com denuncien els condemnats.
    L’associació Alerta Solidària, que representa les defenses dels condemnats, ha criticat en un comunicat que l’escrit d’impugnació de la lletrada de la Generalitat sigui més extens que el del ministeri públic espanyol.

divendres 29 de març

02 Lleida

  • Lleida es desperta reivindicant la llibertat d’Adrian Sas, a qui el tribunal suprem espanyol va ratificar la seva condemna i haurà d'entrar a presó si la solidaritat no ho evita. Una condemna de tres anys, sis mesos i un dia de presó per un delicte d'atemptat contra l'autoritat i un delicte de lesions lleu, a més d'una sanció econòmica, en el marc de les protestes al voltant del Palau del Parlament l'1 d'octubre de 2018, en el primer aniversari del referèndum sobre la independència de Catalunya.

03 audiència

  • l’Audiència Nacional espanyola cita les defenses dels encausats en l”Operació Judes’ aquest Dilluns de Pasqua per discutir qüestions prèvies al judici. Sobre la taula hi ha les al·legacions que es van presentar a principis d’any per demanar, entre d’altres, la suspensió de la causa per l’aprovació de la llei d’amnistia. La cita és el darrer pas abans de la redacció de les conclusions provisionals de la defensa i està previst que, a més dels advocats, s’hi desplaci també part dels encausats, que ironitzen sobre la coincidència amb dia festiu a Catalunya: “És una jugadeta més, però no ens ve d’aquí. Hi anirem amb el cap ben alt”.

dilluns 1 d’abril

04 audiència

  • l’Audiència espanyola suspen la vista d’al·legacions de les defenses del 23-S, que reclamen accés a tota la informació de la causa i la suspensió del judici per la llei d’amnistia. El tribunal ha suspès la vista quan les defenses ja havien exposat les peticions arran de les irregularitats comeses pel jutge Manuel García-Castellón. Tanmateix, en aquest punt, els jutges s’han adonat que el lletrat d’Alexis Codina està de baixa i no era a la sala, per això, han decretat la suspensió de la sessió.
    “La vista s’haurà de repetir tot i que hem reiterat la petició d’anul·lació del procediment per diverses vulneracions de drets fonamentals”, explica l’Alerta Solidària.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2350 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2207 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal