cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 235 ( 28 de març)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dimecres 27 de març

01 seu dUrgell

  • el jutjat d’Instrucció 2 de la Seu d’Urgell arxiva la causa judicial en contra de l’ex-batlle de la Seu d’Urgell Albert Batalla; el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i primer tinent batlle de la ciutat, Jesus Fierro; la tercera tinent batlle, Mireia Font; i personal directiu i tècnic de l’ajuntament i el consell comarcal. Segons que han fet públic ells mateixos, el cas s’ha arxivat a petició de la fiscalia, que era l’única acusació, perquè han trobat que no hi havia delicte.
    Segons que diuen, el procés judicial va començar una setmana abans del referèndum del Primer d’Octubre del 2017, quan es va presentar la denúncia anònima a la fiscalia anticorrupció. “Aquell moment polític, el contingut de la querella anònima, així com l’espectacularitat de l’entrada a l’ajuntament i el Consell Comarcal en ple judici pel referèndum i pocs mesos abans d’unes eleccions municipals, ens fan pensar que darrere de tot plegat hi havia una clara intenció política”, diuen els afectats del cas.
  • l’entitat espanyolista Societat Civil Catalana demana al Tribunal Suprem espanyol que investigui el president a l’exili Carles Puigdemont pels delictes de malversació de fons públics i blanqueig de capitals en la investigació de Tsunami Democràtic. La sala penal del Tribunal Suprem va acceptar investigar Puigdemont pel delicte de terrorisme, en considerar-lo líder de les mobilitzacions massives contra la sentència del Procés el 2019. Ara, SCC hi afegeix els delictes de malversació amb enriquiment personal i de blanqueig de capitals, dels quals recorda, que s’han exclòs de la llei d’amnistia, aprovada pel govern del PSOE amb Junts i ERC, que es tramita i que ara està al Senat.

dijous 28 de març

02 TSJC

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acorda ajornar el judici pels preparatius de l'1-O contra Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga perquè coincideix amb la campanya electoral i les eleccions del 12 de maig. Ara, el lletrat de l'administració de justícia haurà de fixar nova data, que ja serà després de la votació. L'argument és que, tenint en compte que els acusats són d'ERC, que participa en les eleccions, i una de les acusacions és Vox, que també hi participa, tot plegat podia "interferir" en la campanya, i per això la sala ha decidit ajornar la vista oral fins més endavant.

03 Sana

  • el Grup de suport per la Sane, veïna de Sant Celoni detinguda el 18 d'octubre de 2019 durant les mobilitzacions per la sentència dels presos, organitza un vermut antirepressiu el proper diumenge 7 d’abril a Sant Celoni.

 

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2343 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2200 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal