cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 230 ( 22 de febrer)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 15 de febrer

01 Boye

  • l’advocat de Josep Lluís Alay, Gonzalo Boye, denuncia una actuació irregular del jutge que instrueix la causa Vólkhov, Joaquín Aguirre, perquè considera que hi pot haver hagut un pla d’incriminació prèviament traçat. Un pla que Boye dibuixa al llarg de la vintena de pàgines del recurs que ha presentat avui al jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona; un pla que consistiria en la filtració del contingut dels mòbils d’un dels investigats, Víctor Terradellas, al consorci de periodistes al qual pertany El Periódico i que va servir per a divulgar informació sobre una suposada trama russa relacionada amb el procés.

divendres 16 de febrer

02 audiència

  • l’Audiència de Barcelona ratifica la condemna de 2 anys, 4 mesos i 16 dies per a un jove de l’Empordà per un delicte de coaccions amb les agreujants d’odi i superioritat. En concret, en Joan és castigat per haver escridassat a un petit grup de manifestants a favor del rei espanyol Felip VI, en una visita a Barcelona l'octubre de 2020, i haver pintat amb un esprai una creu a una bandera espanyola que portava una dona a l’esquena. Alerta Solidària ha denunciat que el tribunal ha mantingut la condemna malgrat les “contradiccions” entre les versions i que, si res no canvia, en Joan, que nega totes les acusacions, no podrà acollir-se a la llei d’amnistia del Procés, que ara es torna a negociar, perquè el delicte de coaccions, inicialment, no ha estat inclòs en aquesta norma.

diumenge 18 de febrer

03 músics per la llibertat

  • com cada diumenge Música X la llibertat interpreta el Cant dels ocells a Sant Fruitós de Bages per la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i fer ben visible la repressió.

dimarts 20 de febrer

04 suissa

  • el govern de Suïssa nega informació al magistrat Manuel García-Castellón, el jutge de l’Audiència Nacional espanyola que investiga la causa del Tsunami Democràtic amb el propòsit de deixar el president a l’exili, Carles Puigdemont, i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, fora de l’amnistia. El Ministeri de Justícia suís qüestiona la investigació per delicte de terrorisme del cas Tsunami i, per aquesta mateixa raó, ha denegat la petició que havia fet el magistrat espanyol a un col·lega suís perquè localitzés Marta Rovira, a l’exili des del 2018.

dimecres 21 de febrer

  • el magistrat de l’Audiència Nacional espanyola que porta el cas Tsunami Democràtic, Manuel García Castellón, critica el “biaix polític” de les autoritats suïsses, que s’han negat a localitzar la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i a facilitar informació sobre un compte bancari que estaria darrere del finançament de l’organització. El jutge també ha retret a les autoritats suïsses que ni tan sols s’hagin dignat a respondre la petició que va fer el passat mes de novembre per celebrar una reunió de coordinació sobre el cas.

05 policia

  • un dels policies de la policia espanyola que s'ha personat en la causa per terrorisme contra Tsunami Democràtic està investigat per maltractaments i tortures durant les càrregues policials de l'octubre de 2019 a la Via Laietana. Segons destapa La Directa, l'agent d'antiavalots, amb número de targeta d'identificació personal (TIP) 91464, està acusat de delictes contra la integritat moral i de tortures. El 18 d'octubre de 2019 l'agent va detenir amb violència Paula García, una jove de 23 anys que intentava ajudar un noi —Guillem Padilla, que aleshores tenia 16 anys— que estava a terra.
  • els fiscals del Tribunal Suprem espanyol filtren a la premsa espanyola els arguments que donen per tombar l’informe del seu company Álvaro Redondo, que es mostrava contrari a investigar el president Carles Puigdemont per terrorisme. La majoria dels fiscals no només considera que el cas Tsunami Democràtic es pot considerar terrorisme, sinó que creuen que el Suprem és competent per assumir el cas. Els fiscals creuen que Puigdemont n’era el “líder suprem” i portava les “regnes” del moviment, que defineix com un “grup organitzat de caràcter terrorista”.

dijous 22 de febrer

  • la Fiscalia del Tribunal Suprem espanyol defensa que no hi ha indicis per terrorisme contra Carles Puigdemont i Rubén Wagensberg pel cas del Tsunami Democràtic i defensa que la causa s'ha de continuar instruint a l'Audiència Nacional. És una esmena a la gran majoria de fiscals del Suprem, que aquest dimecres van fer córrer un escrit en què situaven Puigdemont com a "líder absolut" de la plataforma de mobilització després de la sentència de Manuel Marchena d'octubre de 2019.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2308 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2165 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal