cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 227 ( 1 de febrer)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 26 de gener

01 pagesos

  • els pagesos es mobilitzen massivament, tallant durant hores l’autopista i diverses carreteres a tot Catalunya Nord. A la tarda, els manifestants han entrat a Perpinyà i s’han concentrat davant de la prefectura i hi han abocat fems.

dissabte 27 de gener

  • l’Audiència de Barcelona revisarà el pròxim 8 de febrer la condemna de 2 anys i 4 mesos de presó imposada a un jove independentista de l’Alt Empordà per haver coaccionat una dona que duia una bandera espanyola. L'organització Alerta Solidària, que porta la defensa de la majoria d’activistes, ha fet una crida a Twitter perquè ERC i Junts, incloguin a les esmenes de la futura llei d’amnistia el delicte de coaccions, tramitació que la setmana vinent entra en la recta final.

dilluns 29 de gener

02 Bages

  • es celebra a l’Audiència de Barcelona el judici contra 4 joves del Bages que s’enfronten a penes de fins a 7 anys de presó per haver participat en una concentració davant la Guàrdia Civil de Manresa. Els fets es remunten al 16 d’octubre del 2019, en el marc de la Marxa per la Llibertat, quan un grup va llançar objectes a la línia policial. La Fiscalia i la Generalitat acusen els joves de desordres públics, atemptat contra l’autoritat, danys i 12 delictes de lesions. El judici continuarà aquest dimarts.
  • el jutge de l’Audiència espanyola, Manuel García-Castellón prorroga sis mesos més la instrucció de la causa del Tsunami Democràtic. Assegura que encara queden diligències per a practicar, com l’interrogatori a la família del turista francès mort d’un infart a l’aeroport del Prat el dia de la protesta el 2019. Avui acabava el termini per a efectuar aquesta pròrroga.
  • El titular del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona prorroga una de les peces del cas Volhov que vincula el president Carles Puigdemont amb una trama russa per assolir la independència de Catalunya el 2017, i manté com a investigats el cap del gabinet del president, Josep Lluís Alay, Víctor Terradellas, exdiregent de Covergència, i Jaume Cabaní, informàtic a qui s'acusa de muntar l'estructura del suport econòmic de Waterloo.
  • el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Vic absolt l’independentista acusat de danys i coaccions per l’alcaldable del PP a la ciutat, Pau Ferran. En un comunicat, des d’Alerta Solidària i del Grup de Suport Pigot Negre recriminen “la gratuïtat” amb què Pau Ferran va llençar a les xarxes acusacions contra la CUP. I critiquen que una piulada del líder del PP “va ser ràpidament recollida i transformada en una nova notícia sensacionalista, victimista i criminalitzadora” per part del diari ‘La Razon’.

dimarts 30 de gener

  • el judici a l’Audiència de Barcelona contra els quatre joves del Bages que s’enfronten a penes de set anys de presó per haver participat en una concentració davant la Guàrdia Civil de Manresa queda vist per a sentència.
    La fiscalia i la Generalitat s’han mantingut en les seves acusacions, mentre que les defenses han demanat la lliure absolució. Els advocats han qüestionat la versió dels Mossos.

03 llei amnistia

  • Junts vota contra la llei d’amnistía i força una darrera negociació. El partit reclama el blindatge total davant les acusacions de terrorisme i de traició i acusa el PSOE de no haver “volgut corregir” les “mancances importants” de la llei d’amnistia. Ara la norma torna a la Comissió de Justícia de la cambra que, en el termini d’un mes, hauria d’aprovar un text nou per sotmetre’l a un segon intent d’aprovació.

dimecres 31 de gener

04 Wagensberg

  • el diputat d’ERC i secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg es trasllada temporalment a Suïssa per assessorar-se davant els moviments de la justícia espanyola que el vinculen amb Tsunami Democràtic. El nom de Wagensberg ha aparegut diverses vegades relacionat amb la causa que investiga el jutge Manuel García-Castellón, que veu terrorisme en les actuacions de Tsunami Democràtic. El diputat d’ERC estava de baixa des de fa setmanes i ha marxat de Catalunya també per problemes de salut mental. Deixa clar, però que no està a l’exili i que podria tornar en el moment que volgués.

dijous 1 de febrer

05 pagesos

  • nova jornada de mobilització dels pagesos amb talls de circulació a la Plana i al Vallespir. Mestres i estanquers també surten al carrer per defensar les seues reivindicacions.

06 jutjat bcn

  • un jutjat de Barcelona arxiva provisionalment la causa contra una jove per haver cremat una bandera espanyola, una francesa i una europea el passat 11 de setembre. Els Mossos d’Esquadra van identificar-la, a ella i dos menors més, per aquests fets, que van tenir lloc a la plaça Comercial de Barcelona. La identificació es va fer arran d’una manifestació, que havia sortit de la plaça d’Urquinaona, durant la qual un petit grup vestit de fosc i encaputxat va fer pintades independentistes i va cremar una bandera espanyola i una francesa.

 

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2287 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2144 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal