cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 194 ( 15 de juny)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 9 de juny

01 divendres

  • es celebra el judici a l’Audiència Provincial de Barcelona per l'agressió patida pel Xavier, independentista, que per defensar-se d'un ex-legionari espanyol , s'enfronta a quatre anys de presó i a més de 100.000 € d'indemnització.

dimarts 13 de juny

02 Girona

  • el proper 26 de juny jutjaran a Girona la gironina Carla Costa,sota l'amenaça de dos anys i mig de presó i més de 34.000 € per les protestes postsentència de Girona. El col.lectiu @CarlaAbsolucio crida a la mobilització: «No només es jutjar à a la Carla, sinó a tots aquells que vam defensar la independència i l'autodeterminació del nostre poble. Hi hem de ser tots, demostrem que la solidaritat és la nostra millor arma»

03 donaire

  • un jutge de Madrid arxiva una querella d’uns guàrdies civils espanyols contra un mosso independentista. És l’enèsima resolució favorable a Albert Donaire, denunciat per uns tuits per una associació d'oficials de l'institut armat. El jutge ha considerat que no constituïen cap delicte i n’ha dictar l’arxivament. Ara bé, el ministeri fiscal i l’associació de l’institut armat s’hi han oposar, però el jutge, lluny de rectificar, ha decidit tancar el cas de manera definitiva. La Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil va recollir una sèrie de piulades que interpretava com a delictives. Per exemple, una del 19 de maig del 2020 on escrivia: “Cobrant per apallissar… També cobraran per contactes amb l’imam de Ripoll? I pels documents que tenien amb el logotip de la policia espanyola sobre com fabricar artefactes?”.

dimecres 14 de juny

04

  • l'Audiència de Barcelona jutja tres nois de Granollers,el Marc, l'Amadeu i el Marc, acusats d'haver fet barricades i haver atemptat contra els Mossos d'Esquadra durant el tercer aniversari del Primer d'Octubre. Són acusats de desordres públics per haver aixecat barricades i d’atemptat contra l’autoritat per haver llançat objectes als vehicles dels antiavalots, però a un dels tres també l’acusen d’haver fet caure un dels mossos que el detenien i d’haver trencat el peroné d’una puntada de peu a un altre agent. La fiscalia demana cinc anys de presó per als dos primers i cinc anys i nou mesos, més 61.400 euros d’indemnització, al tercer.

dijous 15 de juny

05 suprem

  • la sala d’apel·lació del Tribunal Suprem espanyol desestima els recursos de les defenses de Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí contra els seus processaments, dictats pel jutge instructor Pablo Llarena per tal d’adaptar-los a la reforma del codi penal que va derogar la sedició. Els tres primers són processats per delictes de malversació i desobediència i Ponsatí tan sols per desobediència. Ara el jutge Pablo Llarena podrà decidir si reactiva les euroordres contra Puigdemont, Comín i Puig o no.
  • el Tribunal Suprem, a petició de la Fiscalia, fa reobrir una investigació contra 9 excàrrecs de l'Associació Catalana de Municipis , acusada de malversació de fons per haver finançat el viatge d'alcaldes a Brussel·les el 2017 i altres despeses per al procés que sumen uns 727.946 euros, segons una resolució comunicada aquest dijous.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2056 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1911 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal