cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 179 (2 de març)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 24 de febrer

01 Manresa

  • s’anuncia que el judici pels quatre acusats de desordres públics davant la comandància de la Guàrdia Civil de Manresa, en el marc de la Marxa per la Llibertat, l'octubre de 2019, se celebrarà a l'Audiència Provincial a finals de gener del 2024, més de quatre anys després dels fets.
    El grup de suport Bagencs per la Llibertat denuncia la "injustificable" dilatació del judici i ho qualifiquen de "despropòsit". La Fiscalia demana per a ells entre 7 i 10 anys i mig de presó. La Generalitat manté l'acusació pels mateixos delictes.
    Els quatre acusats són de Navarcles, Sant Vicenç de Castellet i Navàs. Cap d'ells té antecedents policials i, en el moment dels fets, tenien entre 18 i 30 anys.

dissabte 25 de febrer

02 Judici bcn

  • es convoquen urgentment actes a Capellades i al Bruc i una concentració a Barcelona pel judici a 5 participants a la manifestació per la inhabilitació de Quim Torra el 28 de setembre del 2020. La comunicació del judici es va fer el passat 23 de febrer. Se’ls demana 5 anys de presó, 3 per desordres públics i 2 per danys. El judici es farà el proper 7 de març a Barcelona.

03 Tàrrega

  • desenes de persones participen a la plaça Major de Tàrrega en una concentració de suport als sis militants d’Arran investigats i detinguts per la Policia Nacional el passat 8 de febrer a la capital del Segrià. Martí Majoral, portaveu d’Alerta Solidària, explica que “la gent ha de percebre que la repressió que pateixen els joves ha d’anar acompanyada d’un gest solidari i d’una implicació, ja que són anys de lluita i nosaltres posem en relleu que la gent lluiti, s’activi, faci coses i no es resigni ni es quedi a casa”.
    L’objectiu és que aquesta jornada a Tàrrega es reprodueixi en els pròxims mesos en diferents municipis de l’Urgell i el Pla d’Urgell.

diumenge 26 de febrer

04 Girona

  • es fa una crida a concentrar-se davant dels jutjats de Girona els propers 28 i 29 de març en solidaritat amb la Sandra, el Lluís, la Berta i l’Òscar que seran jutjats, 5 anys després, pel tall de les vies de l'AVE en les protestes de l'1 d'octubre de 2018!

dilluns 27 de febrer

05 Moisès

  • més de cinc anys després dels fets, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dona la raó a Moisès Fernández, activista independentista que va ser acusat d’agredir un motorista espanyolista durant un tall a la ronda de Dalt, en una vaga organitzada després del referèndum de l’1-O. El tribunal contradiu l’Audiència de Barcelona i estima que no hi havia prou proves per a justificar la seva condemna.

dimecres 1 de març

06 Alerta Solidària

  • s’anuncien els actes públics de l'agenda antirepressiva d'Alerta Solidària per aquest mes de març.

07 Laura Borràs

  • acaba el judici a la presidenta suspesa del Parlament i presidenta de Junts Laura Borràs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb els informes finals de l'acusació i de les defenses.
    La Fiscalia manté l'acusació a Borràs de prevaricació i falsedat documental i la petició 6 anys de presó i 21 d'inhabilitació per haver, presumptament, adjudicat contractes de manera irregular quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes. En canvi, rebaixa considerablement les peticions per als altres dos acusats, que durant el judici han admès la culpabilitat i han incriminat Borràs com a màxima responsable, de manera que s'ha evidenciat que hi havia un pacte previ.

dijous 2 de març

08 Audiència bcn

  • l’Audiència de Barcelona dona la raó finalment a l’ex-secretari general del Diplocat Albert Royo i a l’ex-secretari d’Exteriors Aleix Villatoro perquè la investigació contra ells pels preparatius del referèndum del Primer d’Octubre s’acumuli en una sola causa i no quedi dividida en el jutjat 13 de Barcelona i en el jutjat 18.
    La causa va començar en el jutjat 13 contra una trentena d’ex-alts càrrecs de la Generalitat abans del referèndum, i encara es manté viva avui pels delictes de malversació, desobediència, prevaricació, revelació de secrets oficials i falsedat documental.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1951 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1806 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal