cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 168 (15 de desembre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 9 de desembre

01 bicman

  • el dibuixant Jordi Magrià, conegut com Bicman, publica cada dia a twitter el retrat d'un represaliat perquè, diu : «no se'ls visualitza prou, cada un d'ells podrien ser els nostres fills, germans, amics... Feu RT, poseu #, doneu-los ànims, expliqueu el seu cas, etiqueteu als amics i aquells als que se'ls hi ha de caure la cara de vergonya…»

diumenge 11 de desembre

02 adrian sas

  • malgrat la pluja i el fred més d'un centenar de persones de diversos col·lectius i el grup La Fera Ferotge participen a la plaça de Vilafranca del Penedès a l’acte d’inici de la campanya en solidaritat amb Adriàn Sas en el quart aniversari de la seua detenció. El col·lectiu Sasabsolució anuncia una ronda d'assemblees obertes per organitzar la resposta al futur empresonament de l'Adriàn Sas condemnat a 3 anys, 6 mesos i un dia de presó arran dels aldarulls registrats durant el primer aniversari del referèndum del Primer d’Octubre de 2017 davant del Parlament.

dilluns 12 de desembre

03 verdejo

  • l’Audiència de Barcelona condemna Víctor Verdejo, jutjat per les protestes al Camp Nou en la mobilització del Tsunami Democràtic, a tres anys de presó. L’acusen d’atemptat contra els agents de l’autoritat, amb instrument perillós, basant-se només en la versió dels mossos implicats i malgrat no poder concretar els elements que l’encausat suposadament va llançar.
    Alerta Solidària anuncia que presentaran un recurs d’apel·lació: “No defallim, reivindiquem el dret de manifestació i exposem l’excepcionalitat que vivim en un país que ja seria lliure si no fos per la repressió. Vam guanyar i tornarem a guanyar.”

04 arnau mora

  • Arnau Móra, un dels set manifestants detinguts que es van mobilitzar per reclamar la investidura de Puigdemont davant el parlament el 2018. Coneguts com els 7 del 30G. Penes de 4 anys de presó per suposades lesions als mossos.
    Arnau tenia 21 anys, 1.70 d'alçada i 60 kg. i lesiona a un goril·la protegit fins a les dents?
    És el fill de Carles Móra, batlle d'Arenys de Munt quan es va promoure el referèndum del 9N.
    La Generalitat s'havia personat com a acusació en la causa, però se'n va retirar precipitadament, per no trobar proves evidents de les lesions, i els mossos es van personar com acusació particular amb un advocat d'ultradreta: José María Fuster-Fabra, exmembre de Fuerza Nueva.

05 meridiana

  • Acció 940 de #PontsDeMeridiana a #MeridianaResisteix . La jornada ha continuat amb sardanes i sense incidents des de l'esplanada de l'Estació de Sant Andreu Arenal un dia més. Avui amb una xerrada de Joan Azadi de la Plataforma de solidaritat amb el poble Kurd.
  • la sala Penal i Civil del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya fa cas al ministeri fiscal i a l’advocacia de l’Estat i tomba els recursos contra la conclusió del sumari per l’1-O que afecta al portaveu parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, i l’actual consellera de Cultura, Natàlia Garriga.

dimarts 13 de desembre

06 klara

  • Jordi Magrià (Bicman) continua publicant a Twitter retrats fets amb bolígraf de diversos represaliats, avui el de la Klara, ella mateixa explica el dia de la seua detenció i del seu company David Budria en el marc de l’Operació Judes contra els CDR :

«El 23 de setembre de 2019 van enfonsar, de matinada, la porta de casa nostra a Sabadell entrant amb gran estrèpit uns 20 guàrdies civils, al principi vam pensar que estaven entrant a robar fins que vam escoltar el crit Guàrdia Civil!

Ens van separar cadascun en una habitació i al principi ens van tirar a terra de cap per avall, registrant i posant potes a munt totes les habitacions, se suposa que buscant armes i explosius que lògicament no van trobar.

Es van endur; papers, els discos durs dels ordinadors i fotos, entre elles fotos de la nostra filla que és l'únic que ara volem recuperar. També adhesius i xapes, per exemple demanant la llibertat de l'Adri o de Tamara Carrasco, tot això devant de la nostra filla.

La nostra filla té 15 anys i la irrupció salvatge a casa i les imputacions posteriors han augmentat la consciència antirepressiva. Ens ha dit que comprèn que la nostra lluita és pel seu futur i que ella la continuarà. Estem satisfets, ha reaccionat amb gran maduresa.»

dimecres 14 de desembre

07 quico molas

  • un centenar de persones es concentren davant dels jutjats de Vic, on comença el judici contra Quico Molas, d’Osona, citat a declarar per cremar una bandera espanyola davant de la casa de la vila de Folgueroles el passat 27 d’agost, quan va participar en una acció de “Territori alliberat” amb el grup d’activistes Desobediència Civil.

dijous 15 de desembre

08 oscar valdes

  • -Óscar Valdés perd definitivament la feina a l’aeroport del Prat per estar investigat per l’acció de Tsunami Democràtica al Pertús, la tardor del 2019.
    L’empresa Ryanair ha comunicat que, “a causa de la no autorització per l’acreditació per part d’Aena”, el seu lloc de feina ha estat cobert definitivament i, en cas d’una altra vacant, haurà de passar per un nou procés de selecció.
    La denegació de l’autorització per treballar com a ajudant de rampa de Ryanair a les pistes de l’aeroport del Prat es deu al veto que ha fet la Guàrdia Civil pel fet que Valdés consta en els seus arxius com a investigat

 

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1872dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1729 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal