cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

Hora solidària 92 a Pesillà

El Comitè de Solidaritat catalan convoca l'hora solidària 92 a Pesillà per la llibertat i la fi de la repressió. Els indults significa l'alleugeriment del castig per a 9 persones i famílies, però hi ha sempre més de 3.000 persones represaliliades

Avui dimarts 22 de juny, el president del gobierno espanyol ha anunciat que aviat els 9 presos polítics serien indultats, alliberats. Ho celebrem, serà per a ells i per a les famílies una millora de vida indiscutible. Tots 9 han passat entre 3 anys i 3 anys i 8 mesos empresonats per haver... permés a més de 2.300.000 ciutadans de votar.

Ara bé cal recordar que els indults són parcials, perquè mantenen la inhabilitació, i condicionats a no cometre un "delicte greu" (a Espanya, votar pot ser considerat com un delistcte greu) en un termini que no ha especificat. 

Però aquest anunci no pot tapar en cap moment la realitat de la intensa repressió que pateix Catalunya i els catalans.

Més de 3.300 persones estant sempre perseguides per la (in)justícia espanyola, i el Gobierno d'Espanya no ha donat cap solució per a aquests milers d'anònims. Hi ha encara i sempre mig Govern exiliat de de fa 3 anys i 8 mesos. 

El Consell d'Europa (47 estats europeus en fan part) va exigir ahir la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió. 

L'estat espanyol intensifica la repressió, Espanya vol atemorir els catalans. La setmana passada ho va deixar molt clar. Espanya castigarà tothom, els febles i els forts, ningú se pot escapar de la venjança.

Un exemple de càstig a un "fort": La setmana passada Espanya castigava Andreu Mas-Colell amb una multa milionària, és professor universitari que havia estat Conseller de la Generalitat. Ha rebut el suport de 33 premis Nobels li han manifestat suport

Un exemple de càstig a un "feble": La setmana passada Marcel Vivet, un jove manifestant, anti feixista va ser condemnat sense prova a 5 anys i mig de presó per haver donat un cop a un agent de la policia catalana. Una sentència que s'aguanta només amb el testimoniatge d'aquest agent de la policia catalana, un agent que acusa 2 joves pel mateix cop... el cert és que l'agent menteix descaradament, el cert és que 2 joves poden passar anys a la presó per una decisió de jutges venjatius.

Pedro Sánchez pot fer anucis teatrals al Liceu, però no pot amagar la veritat i el Consell d'Europa no s'ha deixat entabanar. El Consell d'Europa ha comparat la democràcia espanyola a la democràcia turca... 

La (in)justícia espanyola i els seus tribunals intensifiquen la repressió, el Comitè de Solidaritat intensifica les denúncies.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal