cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

El director de la Casa participa a l'Hora 82

Josep Puigbert, el director de la Casa de la Generalitat ha estat l'invitat de l'hora solidària del 15 d'abril. Ha fet referència al President Macià, als 90 anys de la República Catalana...

als Fets de Prats de Molló, al judici, a l'exili a Bèlgica... un seguit de coincidències o de semblances amb l'actualitat. També ha parlat de la frontera, del seu paper, de les dificultats, de Catalunya Nord i Sud, de les relacions amb les institucions nord-catalanes, de TV3... Cronologia, denúncia dels dies d'empresonament i d'exili i cançons han estat també a l'ordre del dia...

El vídeo

CRONOLOGIA (15 d ’abril) 82è dijous que manifestem la nostra solidaritat amb tots els presos, exiliats i els fins ara 3.000 represaliats polítics catalans.

dijous 8 d’abril

  • 22ena hora solidària que fem de casa estant, amb la participació de Nicolas Berjoan secretari dep. d’Europe Ecologie Les Verts. Parla de la moció aprovada pel Consell Federal del seu partit demanant l’amnistia pels presos i exiliats polítics catalans, la fi de la repressió i l’aplicació del dret a l’autodeterminació per Catalunya i com el partit sudcatalà Iniciativa per Catalunya Verds es va mostrar contrari a la moció promoguda pels ecologistes nordcatalans.

divendres 9 d’abril

  • el diputat d’ERC Joan Josep Nuet, que el 2017 era membre de la mesa del Parlament per Catalunya Sí que es Pot, és condemnat pel Tribunal Suprem espanyol a 8 mesos d’inhabilitació per haver permès el debat parlamentari independentista durant el setembre i octubre de 2017.

dissabte 10 d’abril

  • 500 persones, darrera la pancarta « Sem Perpinyà », es manifesten a Perpinyà en contra del canvi de l’escut i la supressió del lema « la catalana » decidit pel batlle Louis Alliot.
  • Omnium Cultural torna a fer l’acció « Places per l’Amnistia » amb la instal·lació de 500 punts de recollida de signatures per portar la Llei d’Amnistia al Congrés espanyol.

dilluns 12 d’« abril

  • el batlle de Roquetes Paco Gas és jutjat a Tortosa per les votacions de l’1-O al seu municipi. La Fiscalia l’acusa de desobediència i malversació per haver facilitat equipaments per a la consulta a més d’haver col·laborat activament amb els organitzadors, demana 1 any i 3 mesos d’inhabilitació així com una multa d’11.250 euros. Paco Gas podria ser el primer batlle en actiu en ser inhabilitat. Es fa una concentració en solidaritat amb ell.

dimarts 13 d’abril

  • fa 400 dies que es talla l’Avinguda Meridiana de Barcelona. Cada vespre durant dues hores aquest moviment veïnal talla l’entrada de Barcelona per la defensa dels drets civils, la democràcia i la independència de Catalunya.
  • l’ex-vice-president primer del Parlament de Catalunya Josep Costa presenta una demanda contra l’estat espanyol al Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides per les amenaces del Tribunal Constitucional i del govern espanyol per a impedir la investidura de Carles Puigdemont el gener del 2018.

dimecres 14 d’abril

  • comença a Barcelona el judici contra en Guillem, el noi de la dessuadora taronja, i 3 menors més, detinguts l'octubre de 2019, durant les protestes post-sentència. En un dels videos més virals d’aquelles protestes es veu com els antiavalots de la policia espanyola comencen a agredir tot d’una els manifestants asseguts a la Via Laietana de Barcelona, aquests proven de fugir corrents, però en Guillem no ho pot fer i un grup d’agents es llencen sobre d’ell i se l’enduen detingut.
  • la fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola demana tres anys de presó per encobriment als dos agents dels Mossos d’Esquadra que acompanyaven el president a l’exili Carles Puigdemont quan va ser arrestat a la ciutat de Jegel, a Alemanya. El judici és previst entre el 24 i el 27 de maig a la seu de l’Audiència Nacional.
  • el jutge de vigilància penitenciària desestima els recursos presentats per Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, contra la revocació del tercer grau, per una « manca d’assumpció delictiva ».
  • fa 90 anys que Francesc Macià va proclamar la República catalana.

dijous 15 d’abril

  • el jutjat penal núm. 11 de Barcelona absolt dels delictes de desobediència i usurpació de funcions públiques, els cinc membres de la Sindicatura Electoral de l’1-O.

Berenguer Ballester

La setmana entrant nos acompanyarà Bàrabara Roviró de l'Assemblea

83

Del 22 d'abril al 27 de juny les 55 URNES seran a Lleida

55 urnes Lleida web 1000

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal