cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

Hora solidària 73

El Conseller Josep Rull havia de ser directe havia d'estar en directe, no ha estat possible, però ha gravat un clip que podreu escoltar...

El vídeo

CRONOLOGIA (11 de febrer) 73è dijous que manifestem la nostra solidaritat amb tots els presos, exiliats i els fins ara 3.000 represaliats polítics catalans

aquesta és la crònica dels darrers 7 dies:

dijous 4 de febrer

  • 13a hora solidària que fem de casa estant, amb la participació de Jordi Sanchez secretari general de Junts per Catalunya que només té 30 minuts per ser amb nosaltres perquè després ha de tornar a la presó dels Lledoners. « politicament encara tenim molt camí per recórrer i hem de saber trobar els factors d’unitat que no hem estat capaços de trobar aquests ultims anys » diu Jordi Sanchez que insisteix en la neccessitat de trobar espais d’unitat de l’independentisme responent a diverses qüestions.
  • reunió de batlles de l'Alt Empordà i de Catalunya Nord per trobar una solució al tall de les carreteres entre aquests dos territoris decretat per l'estat francès i que afecta la mobilitat de proximitat i l'economia dels pobles de la zona.

divendres 5 de febrer

  • el ministre d'Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, retreu a la Unió Europea l'empresonament dels presos independentistes catalans després que el cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, hagi exigit al seu govern l'alliberament de l'opositor Aleksei Navalni.
  • la candidata de JxCAT a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, afirma des de Figueres que si arriba a ser presidenta demanarà a la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals que reobri la delegació de Catalunya Ràdio i TV3 a Perpinyà “perquè la Catalunya Nord i la del Sud hem de poder tenir el marc mental de tota la pàtria completa” ha dit.

diumenge 7 de febrer

  • un centenar de persones es concentren al coll de Banyuls contra la decisió del govern francès de tancar indefinidament cinc passos fronterers entre Catalunya Nord i Sud amb el pretext de la "lluita antiterrorista" i contra la "immigració il·legal".

dilluns 8 de febrer

  • la fiscalia demana penes que sumen 27 anys i tres mesos de presó a cinc persones detingudes el 17 d’octubre de 2019 a Tarragona en la tercera nit de protestes contra la sentència del procés. Dos dels processats, Laura Solé i Joan Tortosa, que van passar 36 dies en presó provisional , els acusen de “dirigir i dinamitzar” un grup de persones que formaven barricades al carrer.
  • com tants altres ajuntaments Girona aprova una moció ciutadana per donar suport als encausats arran dels talls de l’autopista del Tsunami Democràtic.

dimarts 9 de febrer

  • el Casal del Conflent i el G.P.RENC regeneren la Flama de la Llengua sobre la tomba de Pompeu Fabra a Prada.

dimecres 10 de febrer

  • convocades per la Cgt, Fo, Snes Fsu i Sud Education unes 80 persones es concentren davant la Delegació de l’Education Nationale a Perpinyà en defensa de l’ensenyament del català.

  • el Casal del Conflent i el G.P.RENC porten la flama de la llengua al coll de la Manrella per la transmetre a l’Agrupació Científica-Excursionista de Mataró encarregada dels actes de la 52a Regeneració de la Flama de la Llengua.

  • la Fiscalia i la Generalitat de Catalunya demanen fins a set anys de presó per als Nou dels Lledoners, encausats arran dels actes de protesta de l’1 de febrer de 2019 als accessos a la presó amb motiu del trasllat dels presos polítics a Madrid. La vista de conformitat prevista pel dia 18 de febrer ha estat ajornada al 27 d'abril. Els acusats ja han dit que no acceptaran rebaixes de presó a canvi de declarar-se culpables. tot i que la premsa publica que es suspenen els talls a la Meridiana de Barcelona per la denuncia de Ciudadanos a la Junta electoral central, el col.lectiu Meridiana Resisteix anuncia que no fan cas de la prohibició i continuaran cada dia tallant l’avinguda. durant la campanya electoral a tot Catalunya han continuat els actes en favor dels presos polítics, exiliats i represaliats tot i la prohibició de la Junta Electoral

Berenguer Ballester

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal