cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

L’organització de la Diada de Catalunya Nord denuncia censura i traves administratives per part del nou Ajuntament de Perpinyà

El Col·lectiu 7 de novembre, organitzador de la Diada de Catalunya Nord, denuncia censura política i un conjunt de traves administratives per part de l’Ajuntament de Perpinyà, governat per l’extrema dreta, en l’organització dels actes de la Diada d’enguany.

En concret, el Col·lectiu 7 de novembre denuncia que l’alcalde Louis Aliot ha fet ús del seu poder a l’Ajuntament, per exemple, prohibint de desplegar l’estelada al Castellet. És la primera vegada, des del 2004, que un alcalde s'oposa a aquesta petició. Mentre “Perpinyà, la Catalana” ha respectat la llibertat d'expressió i ha posat a disposició de la seva població els seus monuments històrics catalans, la nova “Perpinyà, la Radiant” ha preferit lluir banderes espanyoles el passat 12 d'octubre i celebrar "el dia de la hispanitat", tot commemorant una colonització i un genocidi humà i cultural dels pobles indígenes d’Amèrica.

A més a més, el col·lectiu organitzador de la Diada de Catalunya Nord denuncia que, enguany, l’Ajuntament ha denegat, també per primera vegada, el permís d’ocupar l’espai de les places Verdun i de la Victòria del voltant del Castellet i ha refusat la petició d’una tarima, sonorització i un punt de llum per a l’acte final de manifestació per a la Diada, així com el refús d’habilitar un espai per a l’aparcament d’autobusos vinguts des de Catalunya Sud expressament per als actes reivindicatius d’aquest dissabte 6 de novembre.

Finalment, el Col·lectiu 7 de novembre convida totes les entitats de la vila i la seva gent a no tenir por al feixisme institucionalitzat, a desobeir pacíficament i, més que mai, cercar la unitat contra l’extrema dreta i sortir al carrer per reivindicar i lluitar pels drets més bàsics com són la llibertat d’expressió, de reunió i de manifestació.

Col·lectiu 7 de novembre

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal