Quan gendarmes perden les formes

Com cada dissabte de l'estiu uns quants defensors de valors democràtics denunciàvem la repressió política de l'estat espanyol

 

Com cada dissabte, al pont a damunt l'autopista entre Pollestres i Cànoes entre 15 i 20 nord-catalans hem penjat una lona per a demanar l'alliberament dels presos polítics i el return dels exiliats.

Com cada dissabte la gendarmeria ha passat, però avui ha perdut les formes.

Fins ara venia, deien "bonjour", nos identificava, feia fotografies i nos demanava de plegar la lona i de tornar a casa que si hi havia un accident, en seríem responsables. Cada dissabte hem explicat que féiem una operació de denúncia d'una situació que nos semblava inacceptable i que no plegaríem la lona fins les 12 del migdia. I a les 12 en punt cada dissabte hem plegat la lona.

Avui la cosa no ha anat així.

Primer ha arribat un cotxe amb dos gendarmes, han parat al pont i sense baixar ni dir "Bonjour" han demanat cridant al seu altaveu la presència d'un responsable.

M'hi he dirigit, i sense embuts un me diu:

"Enlevez cette banderole ou on vous embarque, vos papiers d'identité"

i sense esperar cap resposta baixa del cotxe, me deixa amb l'altre gendarme que m'identifica i ell se dirigeix cap a la resta del grup on repeteix l'amenaça:

"enlevez cette banderole ou on vous embarque"

Tothom al pont ho tenia clar: sem ciutadans, defensem una causa justa, tenim dret a manifestar, no marxarem.

El gendarme demana si tenim autorització prefectoral per a manifestar, expliquem que no, que no és necessari, per tant no l'hem demanada. Ell nos vol explicar que si no tenim autorització és que la manifestació és prohibida, llavors li demanem la justificació de la prohibició, el paper prefectoral que estipula aquesta interdicció. Incapaç d'ensenyar res nos afirma que el que una manifestació no autoritzada és prohibida...

Arriba un segon cotxe de la gendarmeria i el to del gendarmes va pujant mentres continuem defensant el nostre dret a manifestar.

ponts estelada

L'estelada trencada pel gendarme

Al cap d'un moment un gendarme, que deu patir alèrgia a les estelades, vol agafar la d'un dels manifestants, aquest no li vol deixar, llavors el gendarme en trenca el pal i marxa.

ponts lona

Els gendarmes arrenquen la lona

I com si no fos prou els gendarmes decideixen treure ells mateixos les lones i comencen a arrencar-ne una sense miraments, estripant-la i posant-la a la furgoneta.

És llavors que arriba un tercer cotxe de la gendarmeria. 3 cotxes, 6 gendarmes per una lona que reivindica l'alliberament dels presos polítics i el return dels exiliats.

Tanta por tenen a la democràcia?

Comentaris (6)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters

Gràcies companys, per sr amb nosaltres en aquesta lluita. Realment trista l'actuació dels gendarmes. ?️

 
  1. Felip

És estrany com de nerviosos estan aquest cap de setmana...

 

Que passa? El nou prefecte a donat ordres?
Estic de tot cor amb vosaltres amics

 
  1. Uni

Todos nazis.....menos nosotros claro

 
  1. Mireia Goula

Gràcies, companys del nord!!

 
  1. uni tonto

Si Uni en Democracia existen unos derechos fundamentales, el de reunion y el de manifestción son unos de ellos, cuando se niegan alguno de ellos, se pasa de una democracia a una dictadura, dile fascimo nazis o como te salga de alli.

 
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal