cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Alà Baylac Ferrer

Arbres, poemes, Tocabens, Miquela Valls, Joan Lluís Lluís i France 3

Deia fa poc que la literatura nord-catalana anava bé i donava quinze títols recents d’autors de casa nostra per llegir. I clar, això no podia pas ser complet.

Prova que sí que se publica i un munt en català a Perpinyà. M’ho feien remarcar al cap de ben poc uns comentaris de les xarxes socials : « En manquen. Al menys un. » I cert. Repassant parada del llibreter, perdó de la llibretera, trobi un magnífic Arbres. Poemes, d’en Joan Tocabens, el nostre novel·lista i poeta de l’Albera. La Miquela Valls, que modestament li signa el pròleg com a « professora de literatura catalana a la universitat de Perpinyà » (de fet és la investigadora i ensenyant que més en sap de literatura i lletres nord-catalanes d’aquest planeta), fent un ram de citacions de tots els 32 aibres que ens pinta el poeta. Un molt interessant treball i agradable moment d’esplai i descoberta del nostre món vegetal i lingüístic. Les fotos i els apunts sus de cadun dels ‘poemarbres’ s’agraeixen.

I poc després encara, surt als mèdies que un dels nostres escriptors de més projecció, el Joan Lluís Lluís, l’han distingit amb el prestigiosíssim Sant Jordi de novel·la. Sortirà les properes setmanes el llibre premiat : Jo soc aquell que va matar Franco. Doble satisfacció… A llegir doncs que fa venir més culte i fa viure la llengua i la cultura.

Alà Baylac-Ferrer

PD (post data) que no té res a veure : Enviaré un correu a France 3 Pays Catalan ; a les infos locals quan passen una nova on qualcú parla en català, el …doblen en francès ! Sisplau, no ha vingut a l’esperit de ningú de subtitular i deixar que els que comprenen el català el puguin sentir (per les engrunes que s’emeten) ?

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal