cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Alà Baylac Ferrer

Dia D – 25

Una república catalana, aliat més favorable a França que Espanya

Espanya mai ha estat un partenari de gaire confiança per França, vacil·lant sempre entre potència concurrent, imperi pretensiós o veí deslleial.

Una República catalana independent i membre de la UE representa per França un aliat molt més segur, francòfil i obligé de la gran República quan aquest l’hagi reconegut internacionalment.

A Brussel·les, serà molt més fàcil comptar amb un membre més, petit, conscient de la seua capacitat (i de les seues febleses) i euròfil que no pas amb una Espanya quixotesca i imbuïda del seu passat de superpotència colonial.

Els interessos francesos passen doncs per beneficiar-se, aprofitar una Espanya afeblida al mateix temps que d’un nou aliat –diplomàticament, econòmicament, políticament – més segur com seran els catalans.

Ens toca difondre a l’espai mediàtic francès, al nostre entorn institucional aquesta realitat objectiva, que ajudarà a assegurar suports al futur 94è membre de les Nacions Unides.

Alà Baylac-Ferrer

Comentaris (2)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
  1. Alaric

Es una vergonya de proposar una alliança amb un Estat enemic historic de Catalunya i que sempre oprimeix la Catalunya del Nord. Baylac justifica-te!

 
  1. Enric

Estimat Alaric. Estats històricament hòstils a Catalunya ? França, Espanya.... I traïdors ? Regne Unit, Andorra ... podríem allargar la llista. He esmentat els veïns immediats . ?

 
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal