CSC

CRONOLOGIA ( 30 de gener)

19è dijous que ens trobem aquí davant del Castellet

aquesta és la crònica dels darrers 7 dies :

Divendres 24 de gener

-el Consell per la República anuncia que l'acte a Perpinyà amb el president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comin i Clara Ponsatí, es farà el dissabte 29 de febrer a migdia al Parc de les Exposicions.

-Espanya reconeix oficialment Clara Ponsatí com a eurodiputada electa, ho serà després del 31 de gener quan entri en vigor el Brexit.

-a Perpinyà el vicepresident d’Omnium Cultural Marcel Mauri participa a l’acte : « Omnium Cultural, una entitat de la societat civil compromesa amb les llibertats de Catalunya » al Consell Departamental.

-la Fiscalia espanyola demana 7 mesos de presó a Tamara Carrasco per incitació de desordres públics. L’acusa d'haver enviat un WhatsApp on « impartia directrius per accions reivindicatives dels CDR »

Dissabte 25 de gener

-Jordi Sanchez surt de la presó de Lledoners amb el primer permís de 48 h.

-L'ANC i Òmnium Cultural convoquen una concentració a les portes de Parlament el dimarts 28 de gener per donar suport a Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Quim Forn, Josep Rull i Dolors Bassa que estan cridats a comparèixer a la comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155.

Diumenge 26 de gener

-L’ANC en un comunicat insta el Parlament a mantenir i garantir la seva sobirania i i a la Mesa del Parlament que garanteixi els drets de Quim Torra, com a diputat i com a president.

Dilluns 27 de gener

-El Comitè de Solidaritat Catalana de Catalunya Nord reb una carta del conseller Raul Romeva des de la presó de Lledoners agraint el catàleg de les 55 urnes que ha rebut.

-al Parlament es celebra el ple que comença amb el president Roger Torrent anunciant que el vot del diputat Quim Torra no es podrà comptabilitzar. A l’exterior l’ANC dona support al president Quim Torra i els CDR criden a manifestar. El ple rebutja el pressupost 2020, ningú vota a favor. Despres de 3 hores de tensió i 3 interrupcions el ple s’ajorna fins els dimecres 5 de febrer.

Dimarts 28 de gener

-el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Dolors Bassa surten de la presó per anar al Parlament per participar en la comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, són rebuts amb aplaudiments pels treballadors de la Cambra .

-el Tribunal de Comptes espanyol reclama 4,1 milions d’euros al govern de Puigdemont, a ell i a 30 persones més, per l’organització del referendum de l’1 d’octubre.

-el Tribunal Suprem espanyol porta a la fiscalia el president del Parlament Roger Torrent, el vicepresident Josep Costa i el secretari de la mesa Eusebi Campdepadrós per haver tramitat el passat 26 de setembre les propostes de resolució sobre l'autodeterminació i la reprovació de la monarquia.

Dimecres 29 de gener

-el president Quim Torra constata la pèrdua de confiança entre els socis del govern i anuncia que convocarà eleccions després de l’aprovació dels pressupostos.

Dijous 30 de gener

-les exèquies del company Guy Jean s’han celebrat aquest matí al Crematori de Perpinyà, era membre del Comitè de Solidaritat Catalana.

Resum de l'actualitat al peu del Castellet. Berenguer Ballester

Carta enviada al Comitè pel pres polític Raül Romeva

Carta RR Lledoners

 

Comentaris (1)

Rated 0 out of 5 based on 0 votes

el 30 - 01 -2020 era la 19ena trobada al peu del Castellet !

 
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal