cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Col·lectiu 2A

Aliot torna el nom de Perpinyà

Fa un any i mig que l'Aliot és batlle de Perpinyà. Hem volgut parlar amb ell, comprendre millor la seua visió de la ciutat i del territori. Nos ha sorprés...

El batlle de Perpinyà és sorprenent a més d'un títol, i aquesta entrevista en sorprendrà més d'un... Nos ha rebut primer al seu despatx i nos ha portat a visitar punts de la ciutat per a demostrar que no va de bromes.

Col·lectiu 2A: Bon dia, vos hem de dir que estem sorpresos, sem a la batllia de la ciutat i a darrere vostre teniu només la Senyera. Nos ho podeu explicar?

Louis Aliot 2

Louis Aliot: Mireu, amb un any i mig de mandat, me som adonat que haviï fet errors. Tot primer sobre la identitat de la ciutat de Perpinyà, la identitat real, Perpinyà és catalana, per això som enviat a la neteja la bandera tricolor. La tornarem a posar més tard.

Col2A: però parleu català?

L.A: sí, de sempre, fins ara parlavi català dins la intimitat, la ideologia del partit me prohibia fer-ho públicament, però és una llengua rica, és la llengua de la ciutat, seria una llàstima perdre-la. Tinc ganes d'impulsar una real política lingüística.

Col2A: ara sí que estem perduts, fa un any i mig que sembleu anar en contra, i de cop i volta canvieu d'idea?

L.A: hi ha que els imbècils que no canvien mai d'idea.

Com ho som dit, som fet uns errors. El dia de l'elecció voliï marejar la perdiu, vaig explicar que els plenaris de la municipalitat serien bilingües, sabiï que despertaria espectatives, però en aquest moment en teniï pas la voluntat, era per disfrutar una estona de tots aquests que d'una banda volen català i s'ho empassaven contents, i de tots aquests en contra que se van enfadar. Doncs vist les reaccions dels uns i dels altres m'ho vaig passar molt bé unes hores.

Recordeu, vaig posar una tricolor al Castellet, de fet en Pujol la posava 4 dies l'any i teniï la intenció de deixar-la eternament, tot comptat i debatut, ara hi som posat una estelada, la podem anar veure si voleu.

Castellet estelada

Per cert, també som fet canviar els rètols de les entrades de Perpinyà. Acabat de parlar de "radiant", ara hi haurà només Perpinyà la Catalana i punt.  Els rètols de "Perpignan" han estat retirats per a ser netejats, i no tornaran fins que estiguin ben nets, vol dir que en tenim per temps...

També sem arreglat els rètols direccionals, els sem posats com déu mana, en la llengua de la Fidelíssima.

retolació

Col2A: però quins canvis!

L.A: i és el començament, anirem més lluny. La setmana entrant convocaré els presidents de les associacions Arrels, La Bressola, APLEC, Òmnium, Catalunya Nord per la Independència... M'interessa molt el seu punt de vista. Perpinyà era la segona ciutat de Catalunya, amb l'annexió s'ha convertit amb la més pobra de l'estat francès. No vull ser batlle d'una ciutat pobra quan aquesta té un potencial enorme. Vull el millor per la ciutat i els perpinyanesos, Catalunya serà rica i plena, i Perpinyà també.

Col2A: més coses a afegir?

L.A: Sí, voldriï demanar perdó. Per Sant Joan vaig escoltar un dels tinents de l'ajuntament, vaig encendre la Flama de la Foguera amb un encenador... Ha estat una barbaritat, me sap realment greu. Aquesta Flama és el símbol d'unitat de la Nació catalana, i fent així, vaig insultar tota la Nació. Prometi que a partir d'avui seré respectuós dels valors del poble català.

llufa

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal