cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

ensenyament bilingüe, Elsa Taurinyà

Troballibres 2017

El 1er de juny passat, va tenir lloc la desena edició de Troballibres. Troballibres és una trobada literària en llengua catalana pels nens de maternal.

El primer Troballibres va ser impulsat al 2008 per mestres bilingües, amb l’ajuda de la consellera de l’Educació Nacional Coleta Planas, que volien dinamitzar l’estudi de llibres en català amb els més petits. Troballibres és sobretot una trobada entre nens que han estudiat els mateixos llibres i que venen un dia jugar, votar, discutir i riure en català a l’entorn dels àlbums.

Durant molts anys és la ciutat d’Elna que va acollir la trobada. L’antic batlle, en Nicolas Garcia i el seu encarregat del català, en Ricard Nieto, van fer tot el que podien per fer d’aquesta manifestació un èxit. Algunes vegades es va fer a la maternitat, l’ajuntament va pagar espectacles de qualitat sobre els llibres estudiats, el batlle va venir per repartir els diplomes i felicitar els nens... El Soler i Cabestany també van rebre Troballibres i com al 2016, aquest any, es va passar a Illa.

L’espai La Catalana amb el gran aparcament cobert, la sala de la Catalana i la mediateca Josep Sebastià Pons ofereixen un lloc perfecte per aquesta manifestació. L’ajuntament d’Illa deixa utilitzar el lloc i a més, ajuda molt pel material i la seguretat de la trobada. A Illa, tenim la sort també que la mediateca i la gent que se'n cuida ens ajuda un munt per organitzar aqueixos projectes! Més de 270 alumnes de 3 a 6 anys amb 50 adults que els acompanyaven van anar d’un taller a l’altre. Els 25 alumnes del CM1 bilingüe de l’escola Pasteur d’Illa i una dotzena de socis del Casal del Conflent se van cuidar dels tallers. Aquest any, a més de l’espectacle amb en Ramon Gual, de la votació i dels jocs com la rifla, el memory, el dobble o el taller pa-tomàquet..., hi havia un teatre d’ombres xineses animat pels CM1 i dos kamishibais creats pels alumnes de la maternal Torcatis d’Illa i contats per la Lydia Bousquet i la Coleta Planas.

Després de l’àpat i de cants tots junts, en Claude Aymerich de l’ajuntament d’Illa va repartir els diplomes als 270 alumnes.
Finalment, és el llibre « El petit Elliot a la gran ciutat » que ha guanyat a la votació de Troballibres.
Un reportatge fotogràfic es pot veure a la pàgina WEB de la classes bilingües :

troballibres 01

Alumnes de CM1 que se cuiden d’un taller « Torna el personatge al seul libre ».

troballibres 02En Claude Aymerich de l’ajuntament d’Illa i la mestra Sandrine Traby lliuren els diplomes.

troballibres 03

La lydia Bousquet conta el kamishibai « La bruixa i els dimonis » creat pels alumnes de la maternal a la mediateca.

Elsa Taurinyà

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal