cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

ANC, ANC Catalunya Nord

Carta al consul espanyol

Avui 11 de Setembre de 2020, Catalunya Nord manifesta per la Diada de Catalunya a davant del consolat espanyol situat a Perpinyà. L'entitat ha escrit al Consul la carta següent:

Senyor Consul d’Espanya

Hem vingut fins aquí per porta-li una carta. Hem vingut per dir-li, com a representant a Perpinyà del Gobierno d' Espanya que: "Espanya viola reiteradament els drets humans”. No cal que protesti, no sem nosaltres que ho diem. Ho diu la ONU, (les Nacions Unides) en la seva declaració sobre les detencions arbitràries. "Espanya viola reiteradament els drets fonamentals". No cal que protesti, no sem nosaltres que ho diem, ho diu Amnistia Internacional. "Espanya viola reiteradament les regles internacionals" No sem nosaltres que ho diem, ho diu la OMCT Organització mundial contra la tortura. "Espanya viola reiteradament els drets de l'home". No sem nosaltres que ho diem, ho diu Front line Defenders, la organització internacional que vetlla pels drets humans.

I podríem continuar la llista perquè molts altres organismes han parlat dels presos i han denunciat la repressió espanyola. Ho han dit un grup nombrós de premis Nobel, ho han dit associacions internacionals de juristes, ho han dit quantitat d'analistes: Sí, Senyor Consul, Espanya està fora de la legalitat internacional i europea. Espanya s'inventa regles contràries a les regles europees per intentar evitar que els diputats democràticament elegits puguin entrar al Parlament Europeu. Ho ha dit el Parlament Europeu quan ha acollit els nous diputats sense tenir en compte l'exigència espanyola de que anessin primer a Madrid per rebre la benedicció del govern o del monarca corrupta o de l'Ibex 35... Espanya anomena "fugitus", uns diputats elegits pel poble que ara seuen al parlament europeu: Puigdemont, Comin i Ponsatí; i NO CONSIDERA FUGITIU UN REI PODRIT I CORROMPUT QUE HA  FUGIT AMB EL TRESOR COM UN PIRATA AMB LA COMPLICITAT I L'AJUDA DEL GOBIERNO.

Espanya manté a la presó un altre diputat europeu que hauria de ser a Estrasburg: Oriol Junqueras. Ho dirà aviat la justícia europea. És lenta però arriba. I Espanya no respecta la immunitat parlamentària dels diputats europeus. Aquest estiu hem tingut entre nosaltres tres dels diputats europeus, a Catalunya Nord, perquè França respecta la immunitat parlamentària. Però no poden posar el peu a l'estat espanyol perquè serien arrestats. El Reino de Espana protesta i diu que Europa no és solidària. Europa respon amb fets que Espanya no és solidària de les regles europees. Com sempre, El Reino de Espana té raó contra tots, contra tothom, contra les lleis internacionals, contra el dret: Espanya ha sortit de la legalitat europea. Ho ha dit la justícia alemanya que ha considerat que no hi havia raons per extradir el president Puigdemont, i ho ha dit la justícia escocesa i ara, fa poc, la gran bufetada: 

Després de tergiversar i manipular diverses vegades amb les regles europees sobre les euroordres, Espanya ha rebut una resposta més que contundent de la justícia belga: No lliurarà Lluis Puig a Espanya simplement perquè el Tribunal Suprem espanyol és in-com-pe-tent per jutjar quelcús que abans no ha tingut un judici en primera instancia amb la jurisdicció que li pertoca. Això és la legalitat europea. I no la comèdia de procés que vam poder veure per televisió on els drets dels acusats i de la defensa van ser sistemàticament negats. Era, doncs, un tribunal d'excepció, com aquells que es muntava Franco en el seu temps.

(((Però els tribunals d'excepció no s'acaben aquí. Espanya aplica unes lleis inexistents, inventades exprés i només per als independentistes catalans considerats els enemics, i a l'enemic s'aplica la llei de l'enemic, és a dir, l'arbitrarietat. Perquè un cop posats a la presó per molts anys amb lleis inexistents i tribunals falsejats tampoc s'apliquen els reglaments normals de l'administració penitenciària en matèria de permisos i sortides. Dret de l'enemic. El govern, a través de la fiscalia impedeix que el segon grau, les visites, les sortides es facin de la manera que s'apliquen als altres presos.)))

La repressió contra els independentistes és una macro-operació d'estat on s'acusa i es condemna per raons ideològiques. La macro operació contra l'independentisme ha posat en causa més de dues-mil persones acusades, sempre amb les pseudo proves de la guàrdia civil i de l'anomenada policia patriòtica. Govern català, diputats, presidenta del parlament, dirigents associatius, síndics del referèndum, professors, batlles, administratius, o simples manifestants són acusats, escorcollats, empresonats, maltractats, vilipendiats per la premsa venuda al règim (o més ben dit, comprada pel règim) i condemnats sobre la base de falses acusacions, sobre la base de les famoses investigacions de la Guardia Civil on si no hi ha proves se les inventen i on la presumpció d'innocència es transforma en presumpció de culpabilitat. 

A falta de violència de part de l'independentisme, Espanya s'ha hagut d'inventar la violència. S'ha hagut d'inventar un terrorisme que és totalment inexistent. Una pila de companys han estat empresonats, torturats, maltractats sense proves... i la majoria han estat finalment alliberats en espera del judici. Es tracta de fer por. De res més. Creieu que deixarien lliure un terrorista si tinguessin algun indici seriós?  Senyor Consul, vostè ara representa un Gobierno que es diu el més progressista de la història. Només que la política d'aquest gobierno és exactament la mateixa que la de la dreta cavernària. La fiscalia depèn directament del gobierno, ho va dir el mateix primer ministre. Doncs bé, aquesta setmana, la socialista Dolores Delgado, fiscal general de l'estat ha afirmat, per justificar la repressió contra Catalunya i la seva gent i els seves institucions, que els CDR i el Tsunami Democràtic, entitats que fan bandera de la lluita no violenta, constitueixen un terrorisme nacional i que els empresonats del procés van tenir un judici impecable. Espanya s'inventa un terrorisme inexistent mentre refusa una enquesta sobre els atemptats de la Rambla i de Cambrils, que aquests sí que eren terroristes però se tractava d'uns terroristes confidents de la policia espanyola, (no protesti, això son fets reconeguts per la mateixa policia).

I aquesta setmana, acabem, també ha començat  amb la posada en causa de tots els que van ser identificats al tall de l'autopista al Voló, a la frontera, en una protesta pacífica que el govern espanyol anomena terrorista. Senyor Consul, molts de nosaltres hi érem. Vostè i el seu Gobierno ens estan tractant de terroristes quan estem exercint els nostres drets de ciutadans el nostre dret a la lliure expressió i el de manifestació pacífica. La gent de Catalunya Nord era al tall del Voló amb els companys del sud perquè tenim molt clar que aquesta frontera és il·legitima, il·legal i imposada amb la força de les armes. 

Senyor Consul, representant d'un règim tardofranquista, d'una monarquia corrupta, d'un estat en ple deliri judicial i policial... Ha costat molt però per fi, gràcies als esforços dels catalans, tothom sap que la cèlebre transició democràtica va ser un invent del franquisme per a perpetuar-se, tothom sap que tot estava "atado y bien atado", tothom sap que el cèlebre TOP franquista va ser substituït amb els mateixos jutges i les mateixes normes i la mateixa mentalitat per el Suprem actual i l'Audiència dita nacional. Tothom sap que vivim encara governats per 265 lleis franquistes, signades per Franco. Tothom sap que la monarquia corrupta va ser instaurada pel franquisme corrupte per a perpetuar-se en la corrupció i en el govern dels amiguets de l'ibex 35 . Tothom sap que la llei d'amnistia de la transició, que impedeix l'acusació contra els crims de la dictadura és una anomalia democràtica. No ho diem nosaltres, ho diu la ONU, sí, altre cop les Nacions Unides. I avui, quan la justicia argentina intenta investigar alguns dels els crims del senyor Martin Villa per exemple, tots els primers ministres de l'Espanya dita democràtica, si, tots, socialistes o no, fins i tot el que va organitzar els GAL, el terrorisme d'estat que va fer desenes de morts, tots, s'aixequen i escriuen que aquest home era una bellíssima persona i que no va fer res de mal. Omertà. Llei del silenci. L'estaca podrida fins a la mèdul·la.

Nosaltres sem aquí per dir prou i per dir clarament que no pararem fins que s'acabi aquesta farsa d'una Espanya instal·lada en el Franquisme i per dir que sem solidaris i més que això, que sem catalans amb els catalans del sud, perquè, ho tenim molt clar, Catalunya ha de viure en llibertat i perquè volem afirmar alt i clar que Catalunya Nord també és Catalunya.

Catalunya Nord per la Independència A.T de l’Assemblea Nacional de Catalunya

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal