cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

Flamadels Països Catalans

Flama del Canigó - Missatge 2020

XXXIè MISSATGE DE SANT JOAN

Fidelment, segons un ritual elaborat fa més de mig segle, nord-catalans han portat la Flama del Canigó a molts pobles com a senyal d’unió entre nord i sud del Pirineu i també de fidelitat a les arrels comunes..

Durant decennis tot ha servit per reduir els contactes entre els dos vessants del Pirineu : guerres, dictadures, ocupacions, epidèmies, controls, etc .... Enguany, degut a les circumstàncies sanitàries que vivim, no podem celebrar aquesta festa amb el lluït dels anys anteriors. Però gràcies a tots som aquí !

Amb la Flama del Canigó hem conservat els lligams i els hem enfortit. La tradició de les Fogueres de Sant Joan o fogueres del Solstici d’Estiu s’ha mantingut viva.

Les fogueres saluden l’arribada de l’estiu, temps de collita i d’abundància. Amb elles van lligades una multitud de costums que cal també preservar.

La Flama del Canigó n’és el símbol màgic d’unió entre les terres dels Països Catalans, en defensa de la Llengua, la Cultura i les Llibertats. Recordem que fa tres anys que companys catalans són detinguts pel sol delicte d’opinió.

Que la Flama del Canigó, ambaixadora de tot un Poble i missatgera d’amor i d’esperança per un món millor il·lumini les nostres terres i que sigui per a tothom una nit de Pau, d’Alegria i de Germanor.

DE SALSES A GUARDAMAR I DE FRAGA A MAÓ 

VISCA LA FLAMA DEL CANIGÓ ! VISQUIN LES FOGUERES DE SANT JOAN !

VISQUIN ELS PAÏSOS CATALANS ! i VISCA 

 

Flama dels Països Catalans Flama dels Països Catalans Flama dels Països Catalans Flama dels Països Catalans Flama dels Països Catalans Flama dels Països Catalans Flama dels Països Catalans

FLAMA DELS PAÏSOS CATALANS - 5 Carrer André Derain - 66190 COTLLIURE - (Rosselló) (0)4 68 82 08 47

text 1982

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal