cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

IFCT, Alà Baylac Ferrer

Balanç del procés català

L’Indépendant: 39 articles al web i 30 articles al diari el gener. L’IFCT (Institut Franco-Català Transfronterer) comunica :

 

En un moment clau per l’evolució de la situació socio-política a Catalunya Sud, és important el paper de la Universitat de Perpinyà per entendre el que està passant en el territori veí per mor de fer de pont entre el món català i l’espai francès.

Els Estudis Catalans de la Universitat de Perpinyà segueixen atentament l’actualitat de Catalunya Sud i procuren als estudiants de la llicenciatura de català les eines necessàries per a comprendre tots els matisos de la complexa situació del procés independentista català.

A Perpinyà, L’Indépendant constitueix una base sòlida per seguir de manera prou precisa l’actualitat sud-catalana i el procés sobiranista en particular. El diari és el mèdia en francès més atent a l’actualitat política sud-catalana, al mateix temps que més objectiu, mesurat i complet en el seguiment d’una qüestió específica i molt condicionada pels marcs ideològics francès i espanyol. Potser la seua condició de diari nord-català li permet aqueix enfocament i l’incita a produir una informació adaptada al seu lectorat català de l’Estat francès.

Des de l’IFCT, estem estudiant el seguiment de la qüestió sud-catalana fet per L’Indépendant. Anirem donant regularment xifres i referències que puguin interessar investigadors, periodistes o simplement persones interessades pel procés independentista i la seua cobertura mediàtica.

Pel sol mes de gener 2018, L’Indépendant ha publicat 39 articles en el seu siti web en línia i 30 articles en la seua versió paper. En 2017, una primera avaluació ens dona la primera xifra de 346 entrades (més de 350 articles) en la versió paper. La llista de les referències poden ser enviades sobre demanda. Seguirà…

Alà BAYLAC FERRER, UPVD
Institut Franco-Català Transfronterer
Grup Estudis Catalans / CRESEM (EA 7397)
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

indep ifct

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal