Daniela Grau

Pi de les Tres Branques 2019

Volem manifestar des de la Catalunya del Nord el nostre desig que aquest aplec continuï essent el referent secular del patriotisme de la nació sencera, de tots els Països Catalans.

El 1980 el primer nord-català invitat aleshores pel batlle Jaume Farguell en Gilbert Grau i Salvat, fundador del Partit Federalista Europeu de Catalunya (Països Catalans), recalcà aquí mateix la necessitat d’impulsar el projecte d’estat català i l’any següent de crear “un moviment nacional que trasbalsaria les divisions territorials actuals, que sofrim com a nació esquarterada”.

Quaranta anys més tard demostrem arreu dels Països Catalans que la necessitat d’un estat propi és ara compartida, reivindicada per milions de catalans.
Volem doncs donar fe del convenciment expressat en el lema triat per la territorial de l’ANC al Nord que «Amb la República catalana hi guanyem tots». Sí, tots els Països Catalans, hi guanyarem. Sem el departament més pobre de França i patim un lingüicidi i un genocidi. Amb un Estat català al Principat de Catalunya ens refermarem tots. Quan el tronc s’enforteix, es revifen les branques. Visca la República catalana!

Volem donar constància del nostre suport als presos polítics i exiliats, ostatges de dos governs espanyols antidemocràtics de dreta i d’esquerra que no respecten ni els drets individuals ni el dret col·lectiu a l’autodeterminació. Consolidem la nostra unió, imposem la unitat fins a l’alliberament nacional!

Visca els Països Catalans! Visca la República catalana confederal!

Daniela Grau Humbert 21.07.2019

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal