cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Hervé Pi

Aquest dissabte pintarem Perpinyà de groc

El dijous a la vesprada de la setmana passada el Comitè de Solidaritat Catalana va posar llaços al centre ciutat.
El Jean-Marc Pujol, batlle de Perpinyà, a les 8 del matí feia treure tots els llaços.

Els membres del Comitè de Solidaritat no vàrem posar llaços per a fer-nos plaer, ni per a cap tipus de propaganda a favor de l'entitat, si no que ho vàrem fer per a denunciar la situació político-judicial que pateix una part del poble català, aquests catalans que viuen a pocs quilòmetres de Perpinyà.

Des del setembre del 2017 ciutadans i elegits nord-catalans se mobilitzen regularment sigui manifestant, sigui aprovant mocions o fent declaracions per a denunciar les derives franquistes del govern espanyol i de la seua justícia.

Aquestes darreres setmanes els jutges espanyols a les ordres del govern han passat ratlles vermelles.
Ho han fet amb persones detenint i empresonant, però també ho han fet amb conceptes com acusar de terrorisme els membres dels Comitès de Defensa de la República per a manifestar pacíficament.

Malauradement sabem prou bé el que són els actes terroristes, a tot el món la gent en pateix. No crec que sigui necessari recordar París (13/11/2015), Niça (14/07/2016),... o més aprop Barcelona (17/08/2017).

Aquestes darreres setmanes veus nord-catalanes s'han tornat a aixecar :

  • A la iniciativa del batlle de Pesillà un grup de 27 alcaldes s'han organitzat
  • El Consell Departamental amb la veu de la seua Presidenta han fet declaracions i han penjat un llaç groc a la façana de la seu de la institució
  • 2 autocars i moltes votures varen anar a Barcelona el passat diumenge per a dir « Prou repressió »
  • una nova iniciativa girada cap a França s'ha creat "Alliance pour les libertés en Catalogne"

Però no tot són flors i violes. Entrevistat per Ràdio Arrels, el diputat Romain Grau no s'ha volgut pronunciar, deixant així el camp lliure a l'opressor, els altres parlamentaris són muts, tret del senador François Calvet que se manifesta... per ara encara massa tímidament.

I evidentment el batlle de Perpinyà que ha prioritzat despenjar llaços grocs a la neteja dels carrers. Una militant deia

« Pujol s'estima més treure llaços que de netejar la merda dels cans ».

Aquest dissabte tornarem a posar llaços a Perpinyà, en tornarem a posar al centre ciutat i explicarem als vianants el per què i els demanarem que ells també posin un llaç al seu balcó. Veurem si el batlle de Perpinyà tornarà a fer treure els llaços o si se decideix a posar-ne un ell també a la façana de la Casa de la Vila de Perpinyà. llac CD 2

Per a nord-catalans despistats:

Posar un llaç no és en cap moment agafar posició a favor de la independència, posar un llaç groc és denunciar les derives antidemocràtiques d'un estat espanyol embogit per la seua incapacitat a solucionar els problemes polítics, un estat espanyol atemorit per les urnes i la voluntat popular. Un estat espanyol que coneix només el llenguatge de la violència i la repressió, un estat espanyol desarmat a davant d'un poble unit, pacífic, alegre i combatent.

Hervé Pi

 

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal