cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Alà Baylac Ferrer

Any I, dia 3 de la República catalana

Qui controla Catalunya? Excel·lent qüestió plantejada per l’Indépendant. Al 3er dia de l’any 1 de la República Catalana proclamada el divendres 27 d’octubre 2017 a 15h30, Catalunya i el seu govern legítim i legal s’encara a un repte:

posar en plaça tots els mecanismes de control i de gestió efectiva del país (administratius, econòmics, judicials) estudiats i preparats des de fa mesos per donar vida a la independència i enfrontar la ingerència i l’intent de presa del poder per les autoritats espanyoles.

Tot dependrà doncs els dies i setmanes vinents de la decisió del poble català, dels ciutadans (funcionaris, empreses, contribuents, elegits locals) d’obeir a l’Estat català i a la seua nova administració, i a desobeir a les injunccions del poder espanyol.

Dues legalitats (o il·legalitats segons cada part) són encarades : la sobirania proclamada pels diputats (majoritaris) catalans legitimats pel referèndum ganyat del 1er d’octubre i el cop de força del govern espanyol que pretèn prendre el poder a Catalunya sense que les decisions judicials o polítiques recolzin en cap disposició legal prevista (ni per destituir un govern autònome, ni per convocar eleccions, ni per empresonar presidents d’associacions pacífiques…).

Un cop més, l’avenir és a les mans del poble : de la seua tria al dia a dia, de la seua resistència pacífica, de la seua lleialtat a les autoritats catalanes, de la seua mobilització al carrer i a cada instant de les decisions per prendre les properes hores dependrà la vida de la República catalana nascuda fa tres dies.

El poder espanyol podria arribar a controlar qualques milers de catalans (responsables i quadres diversos), mes és impossible que dicti (amb mitjans no violents) la seua conducta a milions de ciutadans que no li pensen pas obeir. Anem bé doncs. Mai hem estat tant a prop d’aconseguir la plena sobirania efectiva. Calma, fermesa, resolució i perseverança.

Alà Baylac Ferrer

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal