cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Hervé Pi

L'info du vrai

L’11 d’octubre vaig escoltar «L’info du vrai»
Me cal confessar que no he estat decebut, Yves Calvi en gran professional de la desinformació ho fa de manera perfecta.

Abans d’anar més lluny, l’emissió és presentada d’aquesta manera:

"S'interroger, analyser, partager, pour en savoir plus et mieux, tel est «L'info du vrai», présenté par Yves Calvi. Intervieweur emblématique, le journaliste anime ce grand rendez-vous d'information destiné à tous ceux qui souhaitent faire la part de l'information et de la communication, du sérieux et de l'anecdotique, du vrai et du faux. "

Doncs aquest dimecres l'Yves Calvi tenia 3 invitats i tots tres amb punts de vista únic i espanyolista. Tots tres agafen les informacions de la Moncloa sense cap mena de filtre, tot al contrari, les amplifiquen. Ahir jugaven a qui la diria més grossa. Uns exemples d'afirmacions.

 • Els catalans són gent capritxosa, egoïsta, que refusa de parlar castellà als estrangers
 • el castellà té un lloc reduït a l'escola, la gent que vol que la seua mainada pugui aprendre castellà l'ha de posar a escoles privades
 • les escoles catalanes formen independentistes
 • els independentistes preparen actes de terrorisme. A inici d'agost, independentistes han cremat un autocar de turistes, i per sort amb l'atemptat del 17 d'agost, els catalanistes han baixat el to, si no sabem pas on haurien arribat els actes terroristes
 • Mariano Rajoy estima Catalunya, és un moderat que escolta els catalans, els vol acollir, els vol ajudar. la millor imatge és la de la manifestació en contra el terrorisme i la de la missa a la Sagrada Família
 • Catalunya no ha estat mai oprimida per Espanya, ni per lleis, ni econòmicament, ni per ningú i no hi ha cap raó seriosa de fer aquest procès de secessió
 • i un llarg eccetera...

De crítiques de cara a l'estat espanyol, cap ni una o potser sí, el fet que el Rajoy seria massa tou, sembla a vegades immòbil, però se l'excusa, intenta arreglar el problema de la millor manera per a tots.

El costat positiu d'aquesta setmana és que finalment Carles Puigdemont, el Lider català se fa enrere i tota la societat també se fa enrera ja que avui, després d’haver jugat un temps (potser uns anys) s’estan adonant de la situació real, i a davant de la realitat, els independentistes baixen el to, i tornen cap a casa... encara que caldrà temps a Catalunya per a cicatritzar les nafres del procés.

Vaig aguantar fins el final.

Aquesta mena de falsos debats que posen en presència tertulians que opinen de la mateixa manera manera posen de relleu la veritat? o l'emissió s'hauria de dir "l'émission du faux"?

I tracten tots els temes com aquest? És a dir que volen sistemàticament inculcar idees seues sense mai cap contrast?

Crec que sí, crec que és el gènere d'aquesta emissió que vén un dicurs conformista, i sopa podrida.

Hervé Pi

Yves Calvi tracta regularment el tema català des del 2015 amb la mateixa visió. Ja ho havia denunciat fa 2 anys

«L’info du vrai»

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

 • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
 • fent propostes, fent passar informacions
 • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
 • fent conèixer el Portal