cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Alà Baylac Ferrer

D -9 : SÍ

al referÈndum catalÀ, no al cop d’estat neofranquista

  • 20 de setembre 2017, dia trist de la història espanyola : Madrid i la majoria dreta neofranquista i socialistes intenta un cop de força contra el govern català. Un més. Recordem que el 1923, Primo de Rivera instaura dictadura i suprimeix l’executiu català de la Mancomunitat, 1934 tot el govern català de la Generalitat és empresonat i l’autonomia suspesa, 1940 el president de la Generalitat afusellat després de ser arrestat a França i lliurat a Franco…
  • Ara l’opció és simple : ordre espanyol neofranquista o referèndum democràtic català. Els demòcrates –ciutadans, elegits, institucions, entitats– han d’intervenir públicament a tots els nivells i mullar-se pels drets fonamentals i la llibertat.
  • Usar la força davant d’un adversari desarmat és una marca de feblesa. L’Estat espanyol ho veu perdut. És prova que l’objectiu final (votar democràticament al referèndum) i la República Catalana és a tocant de la mà.
  • Una setmana i mitja és llarg per manifestar al carrer contra la policia militar. També és curt i passa molt ràpid comparat al segles suportats després de 1714. Paciència i resolució. Mai els catalans han estat tant a prop de retrobar la llibertat.
  • La força opressora mai pot véncer milions de ciutadans. La força armada no pot dissoldre tot el poble. Espanya no té la capacitat de mantenir l’estat d’urgència a Catalunya contra la voluntat dels seus 7 milions d’habitants. El cop de força del 20 de setembre no porta enlloc ni resol cap problema. Espanya ho sap. No en dubtem nosaltres. Fem-ho saber als nostres polítics, a tot Europa.
  • Encara una setmana llarga perquè la democràcia s’expressi…

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal