cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Alà Baylac Ferrer

D -14

CENSURA, AUTONOMIA SUPRIMIDA, LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ PERSEGUIDA, ELEGITS AMENAÇATS, DEMOCRÀCIA SUSPESA : FRANCO TORNA A ESPANYA 40 ANYS DESPRÉS

Dues setmanes abans del referèndum, per impedir els catalans de votar democràticament i pacíficament, Espanya torna als mètodes franquistes.

En plena Unió Europea. La democràcia espanyola ha durat 38 anys, menys que la dictadura feixista instaurada entre 1936 i 1978.

La policia entra als mèdies, tanca webs, es prohibeix l’enviament de diaris, se suspenen reunions públiques i conferències, se vigila el correu, l’autonomia catalana és suprimida a través del control de les finances de la Generalitat, els elegits locals i els diputats amenaçats d’arrestació, la campanya electoral prohibida, cartells i programes requisats per la Guàrdia Civil a les impremtes.

El president català ha anunciat el veritable « estat d’excepció » que Espanya està posant en plaça a Catalunya.

El poble català, els milions de catalans demòcrates encara han de resistir 15 dies abans de votar massivament per defensar la llibertat i separar-se d’aquesta Turquia ibèrica que reprimeix els principis més bàsics de la vida democràtica.

El silenci de les democràcies europees, de l’autoproclamat país dels drets de l’home davant d’aquests fets gravíssims és tan escandalós com insuportable.

Els ciutadans, els catalans tenim el deure de reclamar als nostres polítics, als elegits francesos de no callar, de denunciar aquests comportaments feixistes que altres temps van desembocar en una guerra contra el món civilitzat. Parem els peus a la nova Espanya franquista. Pels catalans, pels mateixos espanyols per tots nosaltres europeus.

Alà Baylac-Ferrer

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal