cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Alà Baylac Ferrer

Dia D – 17

Una República catalana no és pas més complicat ni utòpic que esboldregar el mur de berlín o democratitzar l’imperi soviètic


La república catalana independent vol dir que el poble català retroba la sobirania que els militars espanyols van liquidar en 1714, quan la corona catalana era un estat independent.

Hi ha quantitat de pobles que en ple segle 20 han recuperat la seua sobirania en forma d’independència : països baltes, república txeca, Eslovènia, per no parlar d’Irlanda o de Noruega.

Les amenaces espanyoles se fan cada dia més clares, les pressions més grosseres (policia contra els diaris, suspensió de manifestacions públiques, censura contra la llibertat d’expressió –com a Turquia…).

Però el procés és irreversible, i sobretot l’objectiu final és cada cop més a prop i accessible. Depèn just de la decisió democràtica dels electors catalans i de llur determinació. No és simple. Però no pot ser més complicat, ni utòpic que la caiguda del Mur de Berlín o la democratització de l’URSS i les independències dels territoris de l’imperi soviètic els anys 1990.

Els espanyols i Europa ho saben. Cal que tots els qui sostenim el SÍ al referèndum i l’expressió democràtica dels pobles ho sàpiguen també, sense dubtar, i ho recordem sempre i constantment.

Com més pressions i intimidacions, més explicacions que la independència catalana és realista i a tocant de la mà.

Alà Baylac-Ferrer

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal