cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària, Quim Forn

L'HC Quim Forn a l'hora 98

Dijous 5 d'agost, l'HC Joaquim Forn ha participat a l'hora solidària 98. L'acte s'ha realitzat a davant la Casa de la Vila de Sant Andreu.

Unes desenes de persones han participat a l'acte. Entre altres, hem pogut notar l'emoció de l'actual batlle de Sant Andreu Samuel Molí i del precedent Francís Manent. 

En Pere Figueres ha interpretat poemes i cançons. També hi ha participat l'HC Lluís Puig. Compartim uns instants...

CRONOLOGIA (5 d’agost) 98è dijous que manifestem la nostra solidaritat, ara amb els exiliats i els fins ara 3.300 represaliats polítics catalans.

divendres 30 de juliol

  • el Tribunal de Justícia de la Unió Europea aixeca les mesures cautelars de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, en reconèixer que l’euroordre està suspesa. Aquesta decisió confirma que els tres eurodiputats poden circular amb llibertat per tots els països de la Unió Europea, excepte Espanya.
  • el Consell per la República presenta oficialment la Delegació de les Illes Balears al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà.
  • la Presidenta del Parlament Laura Borras rep en audiència a 40 dels represaliats pels talls de l’autopista el novembre 2019. En aquesta ocasió es fa públic que son 200 els encausats per aquests talls, dos d’ells de Catalunya Nord.
  • Pol Serena, el militant de Jovent Republicà , jutjat arran de la vaga general del febrer del 2019, és condemnat a un any de presó i a una multa de dos-cents euros.
  • La fiscalia demanava per a Serena una condemna de 8 anys acusant-lo d’haver ocupat les vies del tren i d’haver llançat objectes contra la policia. Es convoca una concentració per aquest dissabte a Vic.

-

 

dissabte 31 de juliol

  • el jutjat de Gandesa decreta el sobreseïment de la causa contra Maurici Sabater, veí de Móra d’Ebre, acusat d’ultratge a la bandera espanyola.

diumenge 1 d’agost

  • l’ajuntament de Viladrau rep oficialment el conseller Quim Forn en un acte amb els veïns.

dilluns 2 d’agost

  • l’Audiència de Barcelona condemna a un any de presó a un manifestant que va participar en la protesta a Barcelona durant la vaga general de febrer de 2019, on va llançar a la línia policial “una ampolla i una llauna de cervesa”.

dimarts 3 d’agost

  • la Sindicatura de Cuentas diu que Laura Borras, presidenta del Parlament, no va cometre cap irregularitat al capdavant de la Institució de les lletres catalanes.

I acabem amb uns dels + de 3.300 encausats : el cas de l’Ernest , un jove de Santa Eulàlia de Ronçana

  • la fiscalia li demana 4 anys de presó i 3.500 € per ser en l'acampada post-sentència a la Plaça Universitat de Barcelona.

Va tenir una durada de 22 dies, del 30 d’octubre al 20 de novembre de 2019.

Tal com explica ell mateix, l’acampada va tenir tot el recolzament social i s’hi van afegir organitzacions sindicals, partits, entitats socials. L’Ajuntament de l’Ada Colau no veia amb bons ulls la protesta i el primer que van fer és desinformar i intoxicar l’opinió pública amb informacions falses de violacions, robatoris i altres falses acusacions cap els acampats. Era qüestió de temps...El desallotjament es va produir al voltant de l’una del matí . Cap mediació, cap avis, sols porres i més de 100 guàrdies per a penes 40 acampats. En el meu cas, em trobava dormint a la tenda, malalt i amb febre a causa d’una gastroenteritis. Va ser tot molt ràpid, i al intentar fugir se’m van tirar al damunt i em van reduir i detenir. Nit al calabós i al matí cap els jutjats.

Ara li ha arribat la instrucció del jutjat on se li demana quatre anys de presó i 3500 € de multa i responsabilitat civil.

S’ha constituït un grup de suport que demana l'absolució per l’Ernest i la fi de la repressió.

Berenguer Ballester

 

 

 

 

 HORA 98 1

hora 98 6

Hora 98 2

Hora 98 3

Hora 98 4

HORA 98 1

hora 98 5

 

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal