cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

APLEC

L’APLEC DEMANA UN ‘VERITABLE’ MÀSTER

MEEF DE PROFESSOR DE LES ESCOLES BILINGÜES

Quan les INSPE – Instituts de formació dels professors de les escoles – estan elaboran aquests dies els contiguts de les formacions per als pròxims anys,

l’APLEC demana la creació i la posada en plaça d’un veritable màster MEEF – Métiers de l’enseignement, de l’éducation et de la formation – de professor de les escoles bilingüe en català per la reentrada 2021.

L’actual formació que només inclou 2h setmanals en llengua catalana no permet de preparar efectivament els ensenyants bilingües, ni de reforçar llurs competències en llengua catalana.

L’APLEC demana que un màster integrant les matèries indispensables a la formació d’ensenyants bilingües catalanòfones (llengua i cultura catalanes, didàctica del bilingüisme, disciplines EN català) sigui creat en el contracte en curs d’acreditació pel Ministeri.

El desenvolupament del bilingüisme i un ensenyament bilingüe de qualitat passen per una veritable formació dels professors de les escoles bilingües (sobre els models corsos o bretons que ja existeixen).

Correus han estat enviats per l’APLEC en aquest sentit a l’INSPE de Montpeller, als elegits, als responsables de l’ensenyament del català de l’Acadèmia i al Ministeri (amb còpia a primer ministre).

Informacions i precisions a : www.aplec.cat.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal