cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

APLEC, FLAREP

Planificar el desenvolupament del bilingüisme a l’escola 

34è COL·LOQUI DE LA FLAREP à PERPINYÀ 

Els 17 i 18 d’octubre, la FLAREP – Fédération pour les langues régionales dans l’enseignement public – i l’APLEC – Associació per a l’ensenyament del català –organitzen a Perpinyà el 34è Col·loqui de la Fédération sobre el tema : « Plurilinguisme et immersion. Planifier le développement du bilinguisme à l’école ».

Els encontres són l’ocasió per les associacions representant les llengües regionals de tot l’Hexàgon (alsacià-fràncic/alemany, basc, bretó, català, criol reunionès, flamenc, savoiard/francoprovençal, occità, gal·lo/llengua d’oïl) i les institucions de fer un punt d’etapa i de dialogar sobre els mitjans i les estratègies per a desenvolupar llur ensenyament. Aquest any l’atenció se centrarà particularment en la col·laboració entre institucions i associacions per assegurar la coherència de l’oferta i la igualtat d’accés de les famílies a l’ensenyament bilingüe. 

I sempre és clar, les informacions, experiències, presentacions dels avantatges i resultats de l’escolarització en bilingue o immersió. El col·loqui és particularment oportú en país català l’any de la creació de l’Oficina pública de la llengua catalana ; reunirà els directors i representants de les oficines basca, bretona i occitana. Els intercanvis dels representants dels parens, dels ensenyants, dels estudiants i de les associacions seran molt útils i esperades en una actualitat que mobilitza freqüentment els defensors de les llengües que s’estimen maltractades (reforma del bac, fre a la immersió, flamenc i savoiard rebutjats...). Obertura del col·loqui, dissabte a 15h.

Programa i inscripció (obligatòria) a : www.aplec.cat.   

 

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal