cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

APLEC

L’APLEC dona la benvinguda a la nova rectora

 i demana que normalitzi l’ensenyament del català

L'Associació per a l'ensenyament del català comunica:

Aquests dies, una nova rectora ha pres les funcions a Montpeller, Sophie Béjean, provienent de l'Acadèmia d'Estrasburg. L’APLEC dona la benvinguda a la representant del ministre i espera que la seua arribada permeti la normalització de l’ensenyament del català i la fi dels molts disfuncionaments que impedeixen el seu desenvolupament: desigualtat de les famílies per a l’accés a la iniciació o al bilingüisme a l’escola, absència de català a un quart dels col·legis, limitació dels efectius al liceu, reunions insuficients del Consell Acadèmic de les Llengües, inexistència d’un acord entre l’Estat i les col·lectivitats...

A Alsàcia, l’alsacià i/o l’alemany, la llengua regional i la llengua del veí, s’ensenya al 100% de les escoles i el 99% dels alumnes se’n beneficien per “obrir-se millor al plurilingüisme” i “combinar realitats econòmiques i culturals” (3h setmanals o bilingüisme).

El 16% dels alumnes estudien en secció bilingüe francès-alemany, el 75% són en classe ‘bi-llengües’ (alemany-anglès) a 6a i el 90% a 5a. L'Oficina pública de la llengua catalana que s’està posant en funcionament és el marc ideal per treballar per a la normalització de l'ensenyament del català a Catalunya Nord.

L'APLEC espera que la rectora d'Acadèmia que representa l'estat hi serà present - per primer cop - a Perpinyà a les properes reunions.

Contacte i dades:

 

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal