cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

OPLC

Llengua catalana : 1 pas endavant, 2 passos endarrere...

El Col·legi associatiu de l’Oficina Pública de la Llengua Catalana comunica :

És amb una gran emoció que el Col·legi associatiu de l'OPLC ha après, aqueixos últims dies, la decisió del Ministeri de l'Educació Nacional de suspendre el concurs de professor de català pel 2020. La suspensió del CAPES, el primer cop en 26 anys, és una decisió del tot lamentable, injustificada i inacceptable quan sabem que nombrosos col·legis de Catalunya Nord se troben encara sense cap professor de català, i això malgrat les necessitats i les demandes dels pares i de les mare d'alumnes.

Des del Col·legi associatiu demanem al prefecte i a la rectora d'acadèmia, que representen l’Estat al si de l’Oficina i que han expressat el seu suport als objectius de l’OPLC fa pocs dies, de transmetre al Ministeri la nostra demanda de revisar aqueixa decisió incomprensible. De la mateixa manera, demanem a les altres institucions públiques, membres de l’OPLC (la Regió, el Departament, la vila de Perpinyà, el SIOCCAT i l'Universitat de Perpinyà), que manifestin també el llur desacord amb aqueixa decisió, per tal de reforçar la credibilitat i legitimitat de l’OPLC. Enfí, demanem a tots els elegits del país, batlles, consellers departamentals, regionals, diputats i senadors de pesar de totes les llurs forces per fer canviar les coses.

Volem un CAPES de català pel 2020 i pels propers anys, i des del Col·legi associatiu de l'OPLC podem assegurar els 460 000 catalans del nord, que restarem mobilitzats fins que aqueixa decisió sigui canviada.

Langue catalane : 1 pas en avant, 2 pas en arrière...

Le Collège associatif de l’Oficina Pública de la Llengua Catalana communique :
C'est avec une vive émotion que le Collège associatif de l'OPLC a appris, ces derniers jours, la décision du Ministère de l’Éducation Nationale de suspendre le concours de professeur de catalan en 2020. La suspension du CAPES, la première fois depuis 26 ans, est une décision totalement lamentable, injustifiée et inacceptable, quand nous savons que de nombreux collèges de Catalogne Nord se trouvent encore dépourvus de professeurs de catalan, et ce malgré les besoins et les demandes des parents d'élèves.

Au nom du Collège associatif, nous demandons au préfet et à la rectrice d'académie, qui représentent l’État au sein de l'OPLC et qui ont exprimé leur soutien aux objectifs de l'OPLC, il y a peut de jour, de transmettre au Ministère notre demande afin qu'il révise cette décision incompréhensible. De la même manière, nous demandons aux autres institutions publiques, membres de l'OPLC (la Région, le Département, la ville de Perpignan, le SIOCCAT et l'Université de Perpignan), qu'ils manifestent leur désaccord avec cette décision, afin de renforcer la crédibilité et la légitimité de l'OPLC. Enfin, nous demandons à tous les élus du territoire, maires, conseillers départementaux, régionaux, députés, sénateurs de peser de toutes leurs forces afin de faire changer les choses.

Nous voulons un CAPES de catalan en 2020 et pour les prochaines années, et le Collège associatif de l'OPLC assure aux 460 000 catalans du nord qu'il demeurera mobilisé jusqu'à ce que cette décision soit changée.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal