cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Llibre del gentil i dels tres savis

L'espectacle del Llibre del gentil i dels tres savis, de Ramon Llull s'estrenarà a Toluges (Rosselló)

L'adaptació teatral i musical en català lliurement inspirada en el Llibre del gentil i dels tres savis, de Ramon Llull, en la versió d'Ignasi Moreta il·lustrada per Àfrica Fanlo al llibre publicat per Fragmenta l'any 2016,

tindrà la seva estrena mundial el dissabte dia 2 de juny

Serà a la Festa del Llibre Vivent que se celebra cada any a Toluges (Rosselló), al Centre Aéré (ludoteca) del Parc Clairfont d'aquesta localitat de l'àrea de Perpinyà.

L'espectacle, produït pel Théâtre de la Corneille de Sant Feliu d'Avall i pensat per a infants de 9 a 12 anys, serà representat quatre vegades, a les 10:15h, les 13:45h, les 15:45h, i les 17:45h. Els intèrprets són Monique Bellsolà i Xavier Montserrat, que seran acompanyats dels músics Michel Maldonado i Gérard Méloux.

Alhora, l'espectacle també serà representat en dues biblioteques del departament dels Pirineus Orientals, adreçat als nens i nenes de les escoles públiques bilingües.

  • Serà el divendres 25 de maig, a les 14:30h, a la mediateca J.S. Pons a Illa de Tet (5, rue de l'Égalité),
  • i el dijous 7 de juny, a les 14:30h a la biblioteca del Soler (Espace Martin Vivès, Rue de la Libération, El Soler).

El Llibre del gentil i dels tres savis explica la història del gentil que, desesperat perquè té por de la mort i del no-res, deixa el seu país i en el camí es troba amb tres savis, jueu, cristià i musulmà, que fan camí plegats, i cadascú parla de la seva fe i de la seva llei. Les religions proposen respostes, els filòsofs reflexions. Ramon Llull projecta un món on les creences no serien un factor de divisió, sinó més aviat d’una possible descoberta d’un llenguatge comú.

Aquesta versió il·lustrada per al públic infantil compta també amb una versió en francès, en castellà, en italià i en portuguès. La col·lecció Petit Fragmenta, on es va publicar en català, té continuïtat a través d'Akiara Books des de febrer d'enguany.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal