cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Escola Arrels, Bressola, APLEC

El català a l'escola

Una campanya per a generalitzar l'ensenyament del català a Catalunya Nord, una campanya realitzada per la Plataforma per la Llengua i entitats de Catalunya Nord.

Dijous 24 de maig l'APLEC, la Plataforma per la Llengua i el Col·lectiu 2 d'Abril han presentat a la premsa una campanya a favor de l'ensenyament del i en català.

La campanya «A la Catalunya del Nord, el català a l’escola» vol denunciar la situació precària en què es troba l’oferta educativa en català als territoris nord-catalans.

La situació de la llengua catalana és preocupant. La realitat de la llengua pròpia de Catalunya Nord és massa sovint restringida a l'ambit familiar, és totalment absent de l'espai públic.

La darrera enquesta demostra que 80 % dels ciutadans de Catalunya Nord són favorables a l'ensenyament de la llengua catalana i que 73 % són favorables a un ensenyament bilingüe.

La realitat és molt per sota. Només 25 % dels alumnes del primari (entre 5 i 10 anys) tenen un contacte amb la llengua catalana a l'ensenyament. 17 % té entre 1 i 2 hores setmanals i només 8 % pot accedir a un ensenyament en immersió o en fileres bilingües.

Omple el formulari i adhereix a la campanya

el catala a lescola

 

Hervé Pi

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal