cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Bressola

Una escola Bressola a Pesillà

Parlament del President de La Bressola , Joan Sebastià Haydn, per la inauguració de La Bressola de Pesillà.

 

Avui dia 6 d’octubre de 2017 inaugurem oficialment una nova escola Bressola i us ben asseguri que és un dia molt especial per jo com pel consell d’administració de La Bressola i com per tota la gent de La Bressola.

Vull saludar també molt particularment l’equip pedagògic d’aquesta nova escola. La seva directora, Sandrina Cool i amb ella la Marta Fita, la Maria Brossard i La Clementina Gouloumès que sabem del cert que conduiran aquesta Bressola a bon port.

Feia 14 anys que La Bressola no vivia un dia com aquest i m’omple d’honor poder compartir aquest moment amb tots vosaltres.

Si La Bressola té des d’aquesta reentrada una nova escola, que se suma a les altres 6 i al collegi, és gràcies al desig i a la voluntat política del Batlle i del consell municipal d’aquest bonic vilatge.

Gràcies Sr. Billès, gràcies regidores i regidors en nom de tota la Bressola.

pesilla batlle

A més, La Bressola de Pesillà s’ha obert en les millors condicions que podia obrir-se, amb un consell municipal i un personal municipal facilitant i cobrint totes les necessitats que demana una obertura d’escola, i s’ha obert sobretot des del convenciment d’un batlle conscient que obrint les portes a una escola immersiva al seu vilatge, apostava per fer viure la nostra llengua i la nostra cultura a través unes noves generacions.

Obrint una Bressola es capgira la corba que condemna el català. Esperem que d’altres municipis prenguin exemple i puguem anar obrint Bressoles amb la mateixa normalitat com s’ha obert aquí.

L’escola de Pesillà és i serà una escola més del poble, totalment integrada al poble, primer per la seva situació al bell mig de la Vila i també perquè participa a la vida real i quotidiana del poble.

Fora fa 1 mes que ha obert les portes, amb 11 nins de 2 a 4 anys i ja se veu aqueixos mainatges per la Vila , fent les compres de l’esmorzar o de l’espertinar, anant a la nova mediateca Ramon Llull , quin nom més encertat per una mediateca, o caminant per anar fins a la cantina
municipal a l’hora del dinar.

A La Bressola, el català no és únicament una llengua que s'aprèn, és una llengua que s’utilitza, és la llengua de vida i la vida és també fora de l’escola, és al poble, és al carrer.

pesilla mainada

Permeteu-me aprofitar l’avinentesa per donar tot el suport de La Bressola al poble de Catalunya, del qual també formem part com a nord catalans. Aquest poble lluita des de fa dies per la seua dignitat i els seus drets fonamentals malgrat la violència policial i la repressió del
govern de l’estat espanyol.

Com a comunitat educativa, no podem tolerar que valors com el respecte, la tolerància, la llibertat d’expressió siguin vulnerats.

El paper sempre guanya a la pedra !

Agraïts i confiant en la tasca de tots, en nom de La Bressola, vullreiterar l’agraïment al Batlle, a tot el consell municipal així com a les famílies fundadores d’aquest nou centre, la confiança que ens porteu. A nosaltres, només ens queda garantir-vos que continuarem treballant, rics d’aquesta nova aventura, per una educació digna i plena de valors i d’humanitat i per la recuperació de la llengua i la cultura catalanes al nostre tros de país.

PER MOLTS ANYS TINGUEM BRESSOLA A PESILLÀ

Joan Sebastià Haydn

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal