cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

IFCT

40 estudiants de Barcelona de visita d'estudi a l'IFCT

L’IFCT (Institut Franco-Català Transfronterer) comunica :

Divendres 15 de desembre, una quarantena d’estudiants de filologia catalana de la Universitat de Barcelona i els seus professors, Emili Boix i Pilar Perea, van fer una visita d’estudi sociolingüístic a Catalunya Nord.

Van ser rebuts a l’IFCT, la “fac de català” de la Universitat de Perpinyà, on el director i la vicepresidenta Recerca els van presentar una panoràmica de l’estat de la llengua catalana i de la política lingüística excloent de l’Estat francès envers les llengües “regionals”.

El matí els estudiants van passar per la Casa de la Generalitat on van poder conversar amb l’escriptor Joan-Lluís Lluís i on l’estudiant de màster de català de l’IFCT i president de l’Associació Catalana d’Estudiants Rémy Farré va explicar la vitalitat de la identitat catalana de Catalunya Nord a través de la toponímia del territori. Les relacions entre universitats catalanes a banda i banda de la frontera seguiran els mesos a venir amb noves trobades d’estudiants i professors nord i sudcatalans.

410690187 332981362921093 1304797715010998785 n

Fotos: els 40 estudiants de la Universitat de Barcelona al pati de l’IFCT i atents a l’exposat d’Alà Baylac Ferrer sobre la permanència del català a Catalunya Nord 364 anys després del la divisió del Tractat del Pirineu.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal