cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

la Bressola

La Bressola celebra la inauguració institucional del Col·legi La Bressola – Mas Rosselló

Aqueix divendres 16 de setembre ha tingut lloc la inauguració institucional del Col·legi La Bressola – Mas Rosselló, a Canet de Rosselló.

L’acte ha comptat amb l’assistència de més d’un centenar de persones que han presenciat la descoberta de la placa del segon centre d’educació secundària immersiu de Catalunya Nord.

Després del parlament d’obertura del batlle de Canet de Rosselló, Senyor Stéphane Loda, declarant el seu orgull d’acollir el nou centre de La Bressola a la comuna, el president de La Bressola, Joan Sebastià Haydn, ha posat en valor la importància d’obrir un nou col·legi i ha reivindicat el model d’immersió lingüística de La Bressola. Haydn ha mostrat la seua satisfacció que el nou centre d’educació secundària s’ubiqui en una antiga masia catalana i ha assegurat al municipi la preservació d’aqueix patrimoni històric i cultural. El president de La Bressola també ha exigit a les institucions que ampliïn l’oferta d’aprenentatge per afavorir l’ús del català en tots els espais públics i ha agraït al municipi de Canet de Rosselló la seua implicació i confiança; així com el seu compromís envers la cultura i la llengua catalanes. La Consellera de la Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, la Senyora Laura Vilagrà, ha reiterat el compromís ferm del govern català de continuar col·laborant en el desenvolupament de l’ensenyament del català a Catalunya Nord i, en particular, el model pedagògic de La Bressola.

La inauguració oficial ha reunit, a més, un gran nombre de personalitats polítiques entre les quals els representants del Departament, la Regió, l’Associació de batlles i adjunts de Catalunya Nord i de la Comunitat de Comunes Perpinyà Mediterrània. A l’acte també han assistit nombrosos representants del món cultural i associatiu i s’ha clos amb un aperitiu servit per l’Ajuntament de Canet de Rosselló i l’acompanyament musical de la Cobla Tres Vents.

El Col·legi La Bressola – Mas Rosselló obre portes amb una quarantena d’alumnes

El Col·legi La Bressola – Mas Rosselló va obrir les portes el 1r de setembre amb una quarantena d’alumnes repartits en una classe de sisena i una de cinquena i se suma als vuit centres d’ensenyament immersiu en català de l’Associació: La Bressola de Sant Galdric i La Bressola del Vernet a Perpinyà, La Bressola de Nyils, La Bressola de Prada, La Bressola del Soler, La Bressola de Sant Esteve, La Bressola de Pesillà i el Col·legi La Bressola - Pompeu Fabra.

El nou col·legi d’educació secundària acollirà un centenar d’alumnes en els propers anys quan s’obrin les classes de quarta i tercera. En total, La Bressola compta aqueix curs 2022/2023 amb 1.100 alumnes a les aules.

Paral·lelament, l’Associació La Bressola continua treballant en el projecte de Liceu al monestir del Vernet, a Perpinyà, un espai vital per al desenvolupament de l’ensenyament immersiu del català a Catalunya Nord.

Tot això s’escau el mateix dia del 46è aniversari de La Bressola i en el Dia Internacional de l’Escola Catalana.

Per molts anys i mainatges! Avui i demà, l’escola en català!

DSC 0098

DSC 0102DSC 0282

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal