cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

APLEC

Amb la llei Molac: català "als horaris normals" i "per a tots els alumnes"

La nova circular sobre ensenyament de les llengües regionals publicada el 16/12/2021 inclou la disposició de la llei Molac segons la qual « la llengua regional és una matèria ensenyada dins el quadre de l’horari normal de les escoles, els col·legis i els liceus

amb l’objectiu de proposar l’ensenyament de la llengua regional a tots els alumnes » (ara article L.312-11-2 del codi de l’educació).

L’APLEC s’aplicarà doncs ara a transcriure aqueix nou principi legal en la realitat de tots els establiments.

En aquest sentit demana ja a les institucions (Regió, Departament), als organismes de política lingüística com l’Oficina pública de la llengua catalana (OPLC) i el Sindicat intercomunal per al català, a les administracions de l’Educació nacional de treballar a posar en plaça la nova etapa:

català a pertot arreu i per a tothom.

Aqueixa nova política de l’oferta generalitzada pot prendre la forma – segons defineix el quadre reglamentari – d’un ensenyament d’iniciació (llengua sola), de classes bilingües a paritat o d’ensenyament immersiu (públic o privat associatiu), de la petita secció de maternal fins al liceu.

El Grup tècnic departamental per al català i el Consell acadèmic de les llengües regionals que se reuniran al gener tractaran de la qüestió.

L’APLEC dona tot el support a l’OPLC que treballa ja pel 2022 a un balanç complet de l’ensenyament del català i a la signatura d’un Conveni específic per al desenvolupament de l’ensenyament del català.

Contacte i detalls : www.aplec.cat

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal