cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

IFCT, APLEC, OPLC

L’IFCT partenari de la nova edició catalana del ‘Correu de la UNESCO’

Després de molts anys d’interrupció, ‘El Correu de la UNESCO’, versió en català de la prestigiosa revista de l’organisme de les Nacions Unides acaba de tornar a parèixer.

En français

La revista havia estat publicada entre 1977 i 2001. L’IFCT havia proposat el projecte fa alguns mesos, i ha coïncidit amb la Generalitat de Catalunya i la Comissió nacional andorrana per la UNESCO, qui han permès fer realitat la volontat dels partenaris. El 1er número del Correu de la UNESCO ja ha sortit en versió digital. La nova versió catalana serà també publicada en versió paper gràcies a la implicació de l’Associació UNESCO d’Igualada (Centre internacional per a la creativitat audiovisual) i serà distribuïda amb el suport de l’APLEC i de l’OPLC als ensenyants de català, biblioteques i establiments escolars.

El català és una de les 10 llengües en les quals és editada la revista (anglès, àrab, català, coreà, espanyol, esperanto, francès, portuguès, rus, xinès). La missió de la revista és de difondre els ideals de la UNESCO i de promoure el diàleg entre les cultures del món. Un gran objectiu al qual vol contribuir el català i al qual els estudiants i els ensenyants dels Estudis catalans de la Universitat de Perpinyà tenen l’honor de participar. La portada del primer número sobre el rol de la ràdio.

 

L’IFCT partenaire de la nouvelle édition catalane du ‘Correu de la UNESCO’

Après de nombreuses années d’interruption, ‘El Correu de la UNESCO’, la version en catalan de la prestigieuse revue de l’organisme des Nations Unies ‘Le Courrier de l’UNESCO’ vient de reparaitre. La revue avait été publiée entre 1977 et 2001. L’IFCT avait proposé le projet il y a plusieurs mois, et a été rejoint par la Generalitat de Catalunya et la Comissió nacional andorrana per la UNESCO, qui ont permis de concrétiser la volonté des partenaires. Le 1er numéro du Correu de la UNESCO est déjà sorti en version numérique. La nouvelle version catalane sera également publié dans sa version papier grâce à l’implication de l’Associació UNESCO d’Igualada (Centre internacional per a la creativitat audiovisual) et sera distribuée avec le soutien de l’APLEC et de l’OPLC aux enseignants de catalan, bibliothèques et établissements scolaires. Le catalan est une des 10 langues dans lesquelles est édité la revue (anglais, arabe, catalan, chinois, coréen, espagnol, espéranto, français, portugais, russe). La mission de la revue est de diffuser les idéaux de l’UNESCO et de promouvoir le dialogue entre les cultures du monde. Un grand objectif auquel veut contribuer le catalan et auquel les étudiants et les enseignants des Études catalanes de l’Université de Perpignan ont l’honneur de participer. La une du premier numéro sur le rôle de la radio.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal