cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Bressola

La Bressola, 40 anys d'immersió a la Catalunya Nord"

estrena a "El documental" del 33 aquest dissabte 18 de maig 22h45

L'obra de Xavier G. Ubiergo parla de la història del model d'escola catalana a la Catalunya Nord, símbol de la recuperació de la llengua catalana, gairebé desapareguda a la zona, però també d'un model on nens i nenes de diferents edats comparteixen l'aula i es treballa a través de projectes i de forma cooperativa

documental 2

La Bressola és un model molt modest, amb només set centres, però està reconeguda a França com a opció educativa i busca la complicitat de professors i famílies i de sectors de la societat catalana i francesa per anar-se estenent i per estendre l'ús social del català.

La història de La Bressola és una història de supervivència, una història plena d'entrebancs, en què la perseverança i determinació dels seus impulsors ha esdevingut clau. Al llarg de quaranta anys, aquest model d'escola catalana, fins aleshores inèdit a les comarques de la Catalunya Nord, s'ha anat estenent a poc a poc, trobant les complicitats de professors i famílies, però també de sectors de la societat catalana i francesa, així com d'institucions.

Aquestes escoles catalanes a la Catalunya Nord simbolitzen la recuperació d'una llengua que fins a aquell moment havia pràcticament desaparegut a la zona, però també representen la implantació d'un model pedagògic vertical, que s'ha fet un lloc en el sistema educatiu francès. Un model on els nens i nenes de diferents edats comparteixen una mateixa aula i on es treballa a través de projectes i de forma cooperativa. Un sistema en què es volen posar en relleu valors com l'autonomia, la llibertat i la responsabilització.

"La Bressola, 40 anys d'immersió a la Catalunya Nord", de Xavier G. Ubiergo, és una producció de Bru & Ros Product, SL en coproducció amb TV3 i Amics de La Bressola i amb el suport de l'ICEC.

Escoles associatives de Catalunya Nord
Associació d'Amics de la Bressola

El documental

 

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal